måndag 27 april 2009

Glada 70-tal

När jag såg dessa papper så tänkte jag direkt på 70-talet. Å vilka härliga färger och mönster! Jag letade efter något matchande foto bland gamla bilder på mig och hittade detta på mig med "störtkruka" på huvudet.... Tydligen så var jag ganska vild och slog mig hela tiden så jag fick ha på mig den där fina skumgummihjälmen för å skydda huvudet. Det får jag väl vara glad för idag så det inte är helt tomt däruppe... ;-) Faktum är att jag även idag skulle behöva lite skydd på kroppen, jag är otroligt duktig på att gå in i saker och göra mig illa titt som tätt!!

Ingen LO utan lite "förarbete"... :-) Jag har målat sifforna 70 på olika sätt: Siffran 7 har fått ett lager cracklepaint på sig och siffran 0 har jag först målat med orange akrylfärg, sedan strödde jag guld glitter över och till slut så lade jag på ett lager 3d-lack. Även spetsen har jag målat med orange akrylfärg!



Materiallista:
Jag vill även slå ett slag för en helt fantastisk produkt: Zots- small. Å så enkelt å bra det blir när man använder dessa! Jag har bland annat satt fast pärlflossen med dessa.
Till sist men inte minst vill jag tacka alla som gjorde helgens scrapevent med oss på Handarbeta så fantastiskt roligt!! Helt otroligt kul att få träffa alla underbara scrappare och få så mycket inspiration samt härligta skratt! Jag var dessvärre bara med på lördagen men till hösten tänker jag boka in mig på båda dagarna! Hoppas vi ses igen då!
Kram

torsdag 23 april 2009

Happy Birthday...

Vem gillar inte cupcakes? ;)

En kompis till mig fyller 30 nu i maj så vad passar inte bättre då än att skapa ett kort med lite nya papper från Handarbeta i vårens färger och en smarrig cupcake.
Det gröna pappret är Bazill Bling - Envy
Det rosa enfärgade pappret är Bazill Bling - Feather Boa
Det mönstrade pappret är My Mind's Eye - Bloom & Grow "Bloom" Eye Candy

tisdag 21 april 2009

En liten nipperask

Jag har gjort en liten ask att förvara små vackra saker i. Små pidutter och pinaler som man lätt tappar bort, eller en liten minnesask kanske.

Jag har tagit en liten ask (som i det här fallet har legat godisar i=) och klätt in med vackert papper och dekorerat lite enkelt.

Material
Papper: Fancy Pants - baksidan som vanligt
Dekosar: Bazill - Just the edge som jag även har klippt figurer från och embossat, Pärlfloss och bomullsband.

Edit: Jag har använt dubbelhäftande tejp för att fästa pappret på asken.

måndag 20 april 2009

Vild, rivig och stökig....

Sofia gav mig en utmaning att scrappa en sida som var mer vild, rivig och "stökig" än vad jag brukar göra.
Och här kommer den sidan jag gjort nu på kvällen (läs natten), har varit ute och fixat i trädgården alla ljusa timmar......


Jag har försökt att göra sidan lite stökig, det var verkligen en utmaning för mig som brukar vara ganska organiserad i mitt scrappande. Jag började med att sätta Mask på ett vanligt cardstock som jag sprayade med Mist. Där efter skrynklade jag det turkosa pappret och skrapade och revkanterna på båda mönstrade. På det orange pappret vek jag ner ett hörn för att även vissa den sidan (som igentligen är framsidan av pappret). Blommorna har jag satt fast med glue dots. Texten är skriven med Zig write pennor, finns under nyheterna.

Material:

Kram Sussie

fredag 17 april 2009

Altrad fotoram

Jag fick ett uppdrag av Fia, nämligen att altra en fotoram med massor av blommor på. Jag började med att välja foto, eftersom fotot styr utseendet på ramen ganska mycket. Eftersom det blev ett svartvitt foto, ville jag ha en ganska sober och enkel ram.



Detta har jag använt:

Making Memories Akrylfärg - Manila (länkar till SpotLight, som är mer vit)
Fluid Chalk - Charcoal
Glimmer Mist - Old Lace (länkar till Pearl)
Pärlfloss - Svart och Creme
Primablommor - Valentine och Fall

Glimmer Mist och Fluid Chalk har jag använt både på blommmorna och på ramen. Det innebär att ramen och blommorna skimrar lite mer än som syns på bilden.

Hoppas att jag lyckats inspirera er lite idag!
// Petra

onsdag 15 april 2009

~~ Bus i blicken...~~

När Fia gav mig dess ljuvliga papper kännde jag direkt att jag ville göra en "renare" LO med mycket fria ytor. Jag brukar ha lite svårt för orangea papper, men det här var verkligen toppen!
Det var svårt att göra färgen rättvisa när jag fotade LO´n. Skulle vilja beskriva den som ett mellanting mellan apelsin och persika...
Jag har valt att klippa ut ett par blommor och en bladranka ur ett av papprena och en söt liten fågel ur ett annat.
För att ändå få lite djup, så har jag highlightat vissa detaljer med stickles. Ett jättebra sätt att sätta fokus på detaljerna.

Materiallista:

Hoppas att ni skyndar iväg till butiken och kikar på alla fina saker som kommit hem idag.

Närmare 300 nya, spännande varor....Nåå, vad hänger du kvar här för...? Klicka dig iväg till butiken och låt dig förföras = )

~~ KRAM! Sophia / kurrebo ~~


söndag 12 april 2009

Äta glass!?

Äntligen är våren här! Vilket härligt väder det varit de senaste dagarna - man blir liksom alldeles varm i hela kroppen!! Och sugen på glass!!! :-) Jag gjorde ett hyfsat enkelt kort men med en del arbete bakom å resultatet blev att man liksom vill äta upp kortet!!
Jag gillar ju som bekant förarbetet och här har jag använt thickers bokstäver Darling - Chestnut Brown som jag behandlat på olika sätt...

Ordet GLASS är thickers bokstäver Darling - Chestnut Brown
Bokstaven G har fått ett lager med Metallic Emerald.
Bokstaven L har fått ett lager av Metallic Sky och därefter ett lager med stickles Icicle.
Bokstaven A har jag målat med pearl Baby Blue
Bokstaven S är målad med rosa stickles Cotton candy
Bokstaven S har först fått ett lager av Metallic Sky och därefter ett lager med Glossy accents

I övrigt så är det cardstock: Bazzill Bling - Strawberry Daiquiri
Glass pappret är utklippt från Chokolate bouble dip och baksidan av det är det prickiga!
Grön cardstock Guacamole med rubons Vit - Ian and Faith.

Sååå... När ska vi äta glass??
Kram, Maiden

torsdag 9 april 2009

Ett kort, kort och gott...

Idag tänkte jag bara visa ett kort jag gjorde för ett tag sedan då jag satt och pysslade hos Fia. Jag har använt mig av papper från My Mind's Eye BellaBella "French Flea market" Sophia paper, både fram och baksida. Dom enfärgade papprena är det ljusa, Bazzill - Smoky, det mörka, Blue - Azur. Blommorna är från Prima Got Flowers - Winter 2.
Hoppas ni alla får en alldeles strålande påsk! Kram A

tisdag 7 april 2009

Glitter (men bara lite=)

Har fått en utmaning av vår DT-mamma Fia att skapa ngt med glitter, glitter och lite mer glitter men eftersom jag normalt inte är så glittrig i mitt skapande fick jag titta djupt ner i mitt lager och hittade lite material som blev till den här LOn.

Jag har använt mig av baksidorna på pappren eftersom de tilltalade mig mer (det är ju liksom finessen med dubbelsidiga papper=) rivit och chalkat runt kanterna. Gjort en svart ram kring fotot med spritpenna för att fram häva det mer. Glitter cuten har jag satt fast med häftklamrar.
Material
Papper: We R Memory Keepers - hysteria (baksidan), Fancy Pants - Sugar plum (baksidan)
Dekosar: Bazzill - Just the edge,American crafts Thickers, Fancy Pants - glitter cuts large swirl

*kram*
Ylwa

söndag 5 april 2009

Göra om bilden

Ibland har korten för mycket färger för att man ens vill försöka få ihop någon harmonisk sida. Mitt knep är då att jobba med bilden i PS, gära bilden svart vit eller som här septia.

Sen kan man välja och vraka i papperslagret efter vilken känsla man vill förmedla.

Orginalbilden som jag tyckte var för "grötig"

Och så här vart det färdiga resultatet.

När bild på hur jag har slipat (ganska hårt) på fotot för att få fram en sliten stil, sen har jag skrapat fotomattan med en edge scraper.


Materiallista:

  • Bo-Bunny Press Freedom Dot.
  • Cardstock ljusbrun och vinröd.
  • Cardstock bling mörkblå och cream.
  • Blommor blå och röd.
  • Thickers svart bling.
  • Pärlfloss svart och röd.
  • 3-d glace
  • Chipboards egenskuren.
  • Knappar egna.
  • journing med Zig penna.

fredag 3 april 2009

Presentation med My Minds Eye

Den här gången har jag använt papper från My Minds Eye för att skapa en presentation av mig till er! Härliga vackra färger är det i pappren, med en mild ton som jag tyckte lämpade sig för ett svartvitt foto. Kanterna på fotot har jag slipat med slipkloss, för att få en lite sliten look, men också för att skapa en minimal fotomatta. På så sätt står fotot ut bättre från det bruna pappret bakom. 2 av de mönstrade pappren har jag rivit och chalkat, återigen för en lite mer sliten look. Det mjukar också upp den annars lite kantiga layouten.






Cardstock: Bazzil, svart med slät yta
Papper: My Minds Eye - Bella Bella "Grace" och Bella Bella "Sophie" (både fram och baksidan
Dekoration:
** Blomsterrand och hjärtrand: Bazzil - Just the Edge "Hillary" och "Ruby Red"
** Bling: Prima - "Say it in Crystals" (finns tyvärr inte exakt den jag använt just nu)
** Brads: Making Memories - Blombrads
** Chalk: Fluid Chalk - "Chestnut Roan"
Text: Stansat med QK Blossom Grande i självhäftande foam. Dessutom dymoremsor.

Det där är en väldigt kort presentation av mig, men ni får i alla fall en bild av vem jag är!

// Petra

onsdag 1 april 2009

~~ min debut som DT...~~

Fia skickade såå fina papper. Det riktigt kliade i fingrarna efter att få sätta igång och scrappa med dem. Så här kommer mitt första bidrag som Dt... Underbara papper ur My Minds Eye´s nya serie BellaBella! Som gjorda för en shabby-LO! Eller vad tycker ni...?
Jag har valt att riva sönder det en pappret i mitten så att det underliggande mönstrade pappret kommer fram. Sen har jag rivit och skrapat kanterna med edge scrapern innan de fick en rejäl omång chalk. På vissa ställen har jag "lagat" hålen med stygn av pärlfloss. En detalj som jag gillar mycket!

Det här fina kalenderkortet har jag gjort själv genom att skriva ut på ett mönstrat papper och sen klippt ut och chalkat.

De söta rosorna har jag oxå gjort själv... jag har satt ihop tre vanliga prima-blommor med lite lim emellan, format bladen som jag vill ha dem och sen chalkat för att få lite liv i dem. Avslutade med att försiktigt dutta på lite stickles. Ett superenkelt sätt att förändra de blommor man redan har och kunna få lite mer variation. Testa själv. Det är snabbt och lätt!
Då den här Lo´n handlar om dagen då min yngste son föddes, så har jag använt mig av några söta små charms som passar för tillfället. Fotot är taget bara några timmar innan han är född!



Materiallista:

Sen lite eget material:

  • charms
  • hattnål
  • säkerhetsnål
  • gröna blad ( från en ljusmanchett)

Hoppas att jag har kunnat inspirera er och att ni hittat något nytt att testa!

~~ KRAM! Sophia // Kurrebo ~~