måndag 29 juni 2009

Jag har aldrig riktigt vågat använda lace på mina LO, men nu gick jag hela vägen och använde den som bas. Det var riktigt inspirerande och jag använde en bild på riktigt krispiga tulpaner som jag tycker passande. Valde att ha det hela mycket enkelt - som vi sagt tidigare "less is more" (åtminstone ibland=)



Material
Papper - Lace
Blommor - Prima White flower och rosenknoppar

Tagen har jag skrynklat till och gjort lite vintage med Walnut ink (finns inte i webshoppen, men prata med Fia=) och chalkat med Chestnut Roan och till sist fått ett shimmer med Glimmer Mist - pearl

Det hela var supersvårt att fota - svårt att göra denna LO till sin rättvisa. Hoppas dock att ni får ett hum om hur vackert och skrirt det kan vara.

Ha det bäst i sommarvärmen!!
//Ylwa

söndag 28 juni 2009

En till greklands LO

Här är en till Lo från vår greklandsresa i februari.
Tänk att det inte är mer än 4 timmars flyg till detta paradis!



Till denna Lo har jag använt:

Prima - Signs of springs
Crystal flourishes bronze

fredag 26 juni 2009

Hallå i värmen! Visst är det en härlig känsla som infinner sig i kroppen när värmen och solen återvänder till vårt land. Mest av allt fylls min kropp av scrapsug!!! Så, trots värmen och solen vill jag helst sitta inne och pyssla. hihi
Här har jag, passande nog, ett par väldigt somriga papper och färger att visa upp, ihopsatta till en layout som handlar om min äldsta dotters födelsedagskalas i våras.



Detta har jag använt:

Bazzil - Cotton Candy
Imaginisce (Dessa papper är tyvärr slut, men länkar till ett annat av samma märke)
Prima - Got flowers
Charms - Flower Cutout
Spets
American Crafts Thickers - Lax (tyvärr slut, länkar till liknande alfabet i samma färg)

Texten har jag skrivit ut på tunt (vellum) papper i skrivaren.

Ber om ursäkt för att visa saker redan är slut i butiken, men jag har försökt att länka till annat istället.
Ha en fortsatt skön sommar, så "hörs" vi om 2 veckor.

// Petra

onsdag 24 juni 2009

~~ Sweet ~~

Ibland behöves inte mycket för att man ska känna att en LO är färdig, eller hur ?

När man har så här fina papper att jobba med behöver man inte slå knut på sig själv för att få ett bra resultat. Det här pappret ifrån Prima Marketing är helt underbart!
Det är både dekorerat och har en titel "stämplat" längs sidan.
Så jag har bara, helt sparsamt, lagt till en liten fotomatta och en bukett med blommor.
Ibland är det enkla det bästa..... En liten närbild på blommorna och den fina fjärilen.

Materiallistan:

verktyg: Cuttlebug dies - fjärilar samt Fiskars Embossing Punch - Scalloped Daisy

Hoppas att ni alla har haft en riktigt härlig midsommar! Själv har jag njutit för fulla muggar av familj, goda vänner och en del solglimtar.

Och nu, när sommaren tagit fart på riktigt ,så tillbringar jag dagarna med badtokiga barn, kameran i högsta hugg ,för att fånga dessa guldkorn att scrappa när vädret blir sämre igen.

Glöm inte att testa nya infallsvinklar när ni fotar. Testa att krypa ihop nära marken när du fotar barn som leker...eller att ställa dig på en stol för att kunna fota lite från ovan. Kanske bara testa att fota i sepia istället för i färg?

....och du!...fota mycket! De här dagarna går alldeles för fort!!!

~~ KRAM! Sophia / kurrebo ~~

måndag 22 juni 2009

Fortsättning på min rosa period...

Ja det var liksom lika bra att köra på när jag ändå var inne i min "rosa period"! ;-) Eftersom jag fick så mycket fina saker i rosa så räckte det till ett alster till - och då min älskade lillesyster fyllde 30 så gjorde jag en tavla till henne. Och hon e till skillnad från mig en riktig prinsessa!

Jag började med att måla en canvas tavla med rosa akrylfärg, sen tog jag lila akrylfärg å doppade "bubbelplast" i den och duttade över tavlan! Sedan började jag bygga upp min lo prexis som vanligt:

En grungeboard som jag målat med akrylfärg, cracklepaint och till sist chalk runt om.


Spetsen är även den målad med rosa akrylfärg, liksom bokstaven M. Bägge fick sig en omgång med chalkdynan! Bakom skymtar lite virkad spets, puncinella och en underbar bling-swirl!

Här syns blingswirlen bättre - jag stansade även ut en swirl med cuttlebugen som fick sitta bakom för att förstärka - det lyfter även upp pappret med swirlen tycker jag!

Här är det färdiga resultatet:

Den superduper stora härliga blomman tyckte jag först var svår - men på ett 3d-alster som detta passade den perfekt! Hoppas syster blir nöjd....

Material:

Det var allt för mig denna gången - ut å njut i det härliga sommarvädret!! En riktigt glad sommar önskar jag er alla! Massa kramar, Maiden

söndag 21 juni 2009

Bröllops LO

Vad passar bättre till bröllops LO än Primas romantiska papper?



Till denna Lo har jag använt:
(Klickbara länkar)

PRIMA - Flirty little secret

PRIMA - Flirty little secret green
Bazzill Bling - Blank check
PRIMA - Spets Saucy
PRIMA - ranka Petite fleur vines
Rosor - Mörkrosa
Blossoms Ros - Vit
Blossoms Ros - Blå

Under fotot har jag klätt en albumsida av chipboard med baksidan av Prima - Adored

Kram Fia

"Får jag lämna några blommor...

... några blommor i din vård?"
Jag tyckte att blommor ( och citatet från en av Nils Ferlins dikter ) skulle passa i midsommartider. Så här bjuder vi på en hel bukett med tillhörande kort!

Jag är mycket förtjust i Cuttlebugs dies och embossingfoldrar. De till synes enkla formerna kan kombineras till alla möjliga lustiga och knåpiga skapelser. Det enda extra som behövs är förstås papper och lim.
Blommorna kan fungera som stöd i blomkrukor, som en gåbortsbukett eller som ensamma blommor i en kruka när den ordinarie krukväxten dött ( som ofta händer undertecknad...) Dock kan de, om de står i stark sol, blekas med tiden, men det bidrar ju till en fin "vintage" effekt. Här nedan följer några närbilder på de olika blommorna. De dies jag har använt mig av heter Build-a-flower
De embossingfoldrar som jag använt till de små blomformerna heter Allegro , Birds and swirls och Flowers. De embossade mönsten framhävs med chalk inks i olika färger. Blommorna har limmats fast på vanliga grillpinnar av bambu. De papper jag använt är Bazzil Bling från shopen samt de mönstrade papperen: K&Company, Madeline - Aged floral , K&Company, Madeline - Mini scalloped roses
, K&Company, Madeline - Wild roses, Que Sera Sera - Floral Collage, Que Sera Sera - In bloom,
Bo Bunny "A gift of love" och Iron Orchid designs " Chintzy".




Efter att jag stansat ut blombladen blev det mycket spill över. Istället för att slänga det gjorde jag kortaccenter med dem. På det ena kortet använde jag små spillbitar, monterade dem på en bred dubbelhäftande tejp ( vanlig mattejp som finns i byggvaruhus), sedan hällde jag på klart embossingpulver i några omgångar. Resultatet är en glasliknande mosaik !
På det andra kortet använde jag den negativa formen efter att ha stansat ut en av Flower diesen. Den fästes på samma breda tejp. Två av "hålen" fylldes med blommor stansade i anra papper och de andra två av embossingpulver. Var försiktig när ni värmer- om man kommer för nära med värmepistolen så kan tejpen smälta !


Jaha, det var mina midsommarövningar det. Ha det nu så kul med skapandet!
Hälsar Suss/Pappersdraken








torsdag 18 juni 2009

Nästan midsommar...

Hej igen alla!
Hoppas ni haft det bra i regnet. Nu kan vi bara hoppas på en fantastisk midsommar med massor av sol :)
Det ena kortet idag är gjort efter önskemål från beställaren som ville ha ett kort med både tårta och blommor på. Jag som vanligtvis inte jobbar så mycket med blommor fick nu chansen att använda dom ljuvliga blommorna som nu finns i shoppen.
Till detta kortet har jag använt,
Enfärgat vitt: Bazill Bling - Diamond
Enfärgat rosa: Bazill - Cotton Candy
Enfärgat grönt: Bazill - Hazel
Mönstrat: K & Company, Madeline - Wild Roses
Blommor: Blossoms - Ros 6 mm, Prima - Mini Gypso - Rosa & Off White

Nästa kort jag tänkte visa är ett födelsedagskort.
Den lilla pappersblomman som jag använt här har jag fått av vår fantastiskt kreativa Suss, hon har använt sig av Cuttlebug - Flowers - 2 dies med lite antikt musikpapper och en ljuvlig knapp, vem kan motstå, man blir ju inget annat än inspirerad :)

Det andra materialen som jag använt är,
Enfärgat gult: Bazill Bling - Bright Lights
Enfärgat rosa: Bazill Bling - Lip Gloss
Mönstrat rutor: Inkido - Ljusrosa ruta
Mönstrat blommor: Doodlebug - Floral

Jag önskar er alla en underbar midsommar!!
Kram

tisdag 16 juni 2009

Blommor, blommor och åter blommor!!

Den här gången har jag åter fokuserat lite på dessa underbara blommor som finns i hetluften. Jag är djupt förälskad i dem och frossar i massorna!!

Först ut är ett födelsedagskort till en liten tös som heter Nellie

Jag har använt mig av Primas underbart romantiska papper och journalingblad som jag chalkat runt kanterna och dekorerat med de underbaraste rosor.

Papper: PRIMA - Steel Toe Mary Jane collection Journalingblocket kommer till Handarbeta inom kort - så håll utkik.
Blommor: Blossoms - Ros - Faded Scarlet, Green och Guld Rosenknopparna finns här
Spets, stämpel, övriga blommor och fonten privata

Sen kommer en liten presentask. Jag har, som den scrappare jag är, tagit en ask där det legat chipboard-dekosar och pimpat den med lite spillpapper, underbara blommor och ett band - och simsallabim har jag gjort en presentask till min dotter.
Den underbara blomman är från Prima och den hittar du här. Stora blommor är inte alls svårplacerade - det gäller att se möjligheter, inte begränsningar.


Det var allt för den här gången och jag hoppas jag har inspirerat er till att använda alla underbara blommor som finns. Ta en titt hos Handarbeta och se allt som finns i butiken.
//Y

söndag 14 juni 2009

Sommarlov!

Ja nu har väl alla skolavsutningar varit och sommarlovet börjat för alla barn i Sverige. Själv har jag en 16 åring som nog går in på sitt sista sommarlov. Han slutade nian i fredags, inte helt utan tårar och lite vemod. Denna sommaren är nog sista sommaren utan sommarjobb (han har faktiskt sökt flera stycken!!) så passa på och njut min son!!

Denna gången tänkte jag bjuda er på en LO som jag gjorde förra lördagen när jag var i Stockholm och hälsade på Fia min DT-mamma. Så roligt det var att få träffas, och helt ljuvligt att få frossa loss i shopen!!

Nyckelpigor tycker jag hör sommaren till, så detta kortet ville jag verkligen göra en somrig Lo av. Ochjag tycker nog att jag har lyckats bra!

Rivna kanter och chalk förstås, fiiina blingswirlar som Fia just fått in. Och massa härliga blommor! Papper från PRIMA - Flirty Little Secret - green och PRIMA - Ruby

Kolla in den helt ljuvliga rosen överst!! Visst är den bara så läcker!!! Och de gröna prästkragarna blev snabbt favoriter hos mig! Ångrar bara att jag inte köpte fler...

Den här läckra tagen gjorde Suss åt mig under mitt besök. Den är stämplad och sedan behandlad med Alco inks. ME ARE IN LOVE!! Som tur är så har Fia lovat at hem dessa ljuvliga färger...

Ha nu en riktigt go vecka och glöm inte bort att pyssla lite oxå!

fredag 12 juni 2009

Så var det återigen min tur att blogga. Denna gång har jag använt de fina Maja Design pappren som bakgrund till berättelsen om Mirandas 8 års dag. Jag har svårt att få till det bra när det är mer än ett foto, tycker alltid att det känns kompakt på något vis. De härliga färgerna på pappren lättar dock på trycket tycker jag!



Detta har jag använt:

Bazzil - Windy
Maja Design - Prästkragar och Passion
Tim Holtz Journaling Ticket
Making Memories Mini Brads - Metallic
Charms - Clover Luck
Blomma - Gardenia
Prima - Say it in Crystals
American Crafts Thickers Foam - Subway (den röda är slut, men jag länkar till den blå)


Det var allt för mig den här gången. Hoppas vi fortsätter ses framöver, trots att det börjar bli semestertider.

// Petra

onsdag 10 juni 2009

~~ många alster ... ~~

....av en massa spillbitar.
Ni vet hur det är... man hittar fina papper, sätter igång och skapar och...har sen en hel drös med spillbitar över!
Känns det igen?
Såå, den här gången vill jag visa vad jag har gjort med en bunt spillbitar ur Inkidos härliga vårkollektion. Först ut blir en enkel och ren LO med en av Pappersdrakens härliga drak-stämplar ( dessa inkommer snart i butiken! )
Här har jag valt att stansa en bård-kant på både den övre och den undre pappersbiten. Tycker att det ger en fin och lite soft effekt. I övrigt så har jag bara stämplat dit draken med brun chalk, lagt till en liten text ovanpå fotot och sen skrivit lite journaling. Mer behövs inte!
Texten på fotot är förresten stämplad på OH-papper och sen embossad med vitt. Blir jätteläckert!


Ytterligare en supersöt drake från Pappersdraken´s drakkollektion. Här fick den pryda ett enkelt tack-kort till en vän.
En rosa spillbit, lite vitt albumblad till stomme och matta och motivet färglagt med promarkers.
Lite 3d-lack på vissa detaljer ger det "lilla extra".
Hoppas att min vän gillade kortet lika mycket som jag gillade att göra det = )


Två snudd på identiska kort. Samma vita kortbas. De prickiga papperna känner ni igen från LO´n och drakkortet. Ramen är utskuren med min älskade Slice ( från Wedding-kortet ).
Sen norpade jag en liten bit text-papper i matchande färg ; )
Sparsamt dekorerat med en av de ljuvliga gardeniorna och en kombo med ros och prima-blomma. Ett par små rosblad och - Voila! ..korten klara.


Till sist vill jag visa en mini-miniask som jag gjorde av en liten tändsticksask. Här fick jag användning för de minsta och allra pyttigaste spillbitarna.
Har bara chalkat lite på alla kanter och sen dekorerat med en drös rosor, knoppar och blad.
"Knorrarna" som sticker upp är en del av blomstjälken som jag virat runt en liten fil. Ger lite extra 3d-känsla och gör att det ser lite mer sirligt ut tycker jag.

Såå...pust!...det blev en hel del alster av spillbitarna. Vad jag inte visade här är hur många kort det faktiskt räckte till...
Det blev 1 Lo och 3 kort med det bruna prick-pappret.
1 LO, 3 kort och 1 liten miniask med de rosa spillbitarna.

Jag skulle vilja utmana er till att faktiskt använda upp alla fina spillbitar. Det går! Man kanske måste byta stil på det man gör eller helt byta inriktning =)
Själv så gör jag bara LO´s. Korten brukar jag lämna åt de som kan det bättre... men bara för att utmana mig själv och för att använda upp spillbitarna...tja! Det gick ju att göra kort oxå ; )

Här kommer materiallistorna då...

Drak-LO

Rosa drak-kort

Brun och rosa ram-kort

Ramen utskuren med Slicen från Wedding-kortet. Rosblad egna.

Mini-minask

Ja, det blev en hel del den här gången. Hoppas att ni hittat lite nya infallsvinklar och att ni ger spillbitarna en chans. För är ni som jag...ja, då har ni massor med fina spillbitar.

~~ KRAM! Sophia ~~






måndag 8 juni 2009

Min rosa utmaning...

Ja det var faktiskt inte helt enkelt måste jag erkänna... Att scrappa någonting romantiskt i rosa... Jag tog en bild från vår bröllopsfest och visst var det väl lite romantiskt, men rosa? Nää.... Vi gifte oss i guld och svart! Och alla dekorationer, dukning, servetter mm på festen var svart & guld - å blodröda rosor! Min brudbukett var en jättestor blodröd ihopsatt ros - sprayad med guldglitter.. Fantastisk! Så med detta i huvudet skulle jag göra någonting romantiskt och i rosa...

Jag började med att spraya hej vilt! Jag lade ut massa olika blommor på golvet och gick loss med glimmer mist i rosa toner. (En del blommor var faktiskt blå från början!!) Sedan monterade jag ihop blommor och lade även lite rosa stickles här och där.




Nästa steg var att måla brads och hjärtan med rosa färg. Bradsen var nog i kopparfärg innan tror jag å hjärtana var gröna... Tänk vad man kan trolla med lite färg! :-) Som pricken över i så satte jag fast en härlig bling-swirl!

Här är det färdiga resultatet - visst är det väl lite romantiskt?! Men framförallt så är det ju väääldans rosa i alla fall! :-)


Material:
Papper - Bo Bunny Squared
Cardstock - Bazill Bling - Pink Cadilac

Blommor:
PRIMA - Hydrangea
PRIMA - Mini gypso
Gott Flowers - Spring 1

Övrigt:
Crystal Flourishes
Glimmer mist
Akrylfärg Metallic rose petal
Brads Tim Holtz - Screw Tops
Stickles - cotton candy
Just the edge

Ha en trevlig vecka!

Massa kramar från Maiden

lördag 6 juni 2009

En liten handväska

Hejsan!
För några dagar sedan var jag på ett trevligt loppis och kom hem med en söt handväska i "tantstil". Nu när mina år alltmer börjar bli tantår, så kan en sådan passa. Att dess färg var trist gjorde att pysselfingrarna började att klia! Här ser ni det färdiga resultatet:
Så här såg väskan ut från början. Ganska trist färg eller hur?

Jag målade hela väskan med Emerald metallic akrylfärg. Jag hade först sandpapprat ytan litet för att färgen skulle få fäste. Färgen är en sk. glaze, en laserande färg, som låter bakgrundsfärgen anas inunder och skapar lager.
Fia hade gett mig i uppdrag att testa Grungepapper. Jag tänkte att det är en hållbar produkt som passar att använda till saker som kommer att slitas och slängas - som min väska. Jag dekorerade den med egna stämplar . Några av dem kommer snart att finnas i Handarbetas butik ! Här nedan ser ni en njutningsfullt flygande drake... Den är urklippt ,"målad" med chalk inks och täckt med genomskinligt embossingpulver.


Jag använde samma teknik med andra stämplar; stämplade med StazOn i svart, klippte ut, färgade med chalk inks och akvarellpennor. Några körde jag genom en Cuttlebugs embossingfolder, swirls. Det funkar jättebra! Embossingpulver i Clear skyddar och ger extra djup i färgerna. Sedan satte jag ihop dem till en tag som hänger på väskan.

Fram och baksida av tagen.

Även sidorna dekorerades med stämplar med StazOn i grönt. Handtaget pryddes med en utstansad bård från Cuttlebug, som målades med Perfect Pearls i guld som täcktes med klart embossingpulver. Trots detta är Grungepapperet så smidigt att det inte känns stelt på det mjuka handtaget.

Närbild av handtaget.


Ja, det var det lilla bidraget från mig. Skaffa det roliga Grungepapperet - det kan användas till så mycket!Och att leka med dies och embossing från Cuttlebug är verkligen kittlande för fantasin!
Ha det gott i skapandet!
Suss/Pappersdraken

Material från Handarbeta:
Grungepapper
Chalk inks
Embossingpulver
Cuttlebugs stansar och embossingfolder
Drakstämplar
Akrylfärg Emerald metallic
Eget: Stämplar Pappersdraken, Perfect pearls




onsdag 3 juni 2009

Summer time...

Hej alla glada! Visst är det skönt nu när det äntligen har kommit lite värme...ja, ja tänk nu inte på igår det var ett undantag ;)
Jag tänkte visa ett kort som jag skapat med lite bling och Maja design papper. Jag gjorde det tillsammans med en hög andra kort som var till personalen på min sons dagis. Det är mycket bling just nu, både med papper och stickles...men vilken tjej gillar inte lite bling i sin vardag ;)
Sedan kunde jag ju inte låta bli utan att gå ut i trädgården och ta kortet för att få lite extra sommarkänsla.
Materialet som jag använt är:
Stämpeln: Inkadinkado - Flower & Flourish
Enfärgat papper: Bazill Bling - Crystal Blue
Mönstrat papper: Maja Design
Stickles på stämpeln: Stickles - Star Dust
Stämplefärg: Chalk - Chestnut Roan

tisdag 2 juni 2009

Flaskkort blev det...

Den här gången har jag gjort en gåva till vår DT-mamma Fia på Handarbeta. En vinflaska med tillhörande flaskkort. Mallen är egentligen till en dörrskylt (ni vet stör-ej-skylt=)


Material
Papper: Prima - rebellious
Blommor: Prima - White flower, Prima - Dream Rose, Prima - hydrangea, ljusgrön och Prima - hydrangea mauve
Dekosar: Charms - fjäril, Pärlfloss - gulgrön
Runt en del av kanterna har jag gjort "osthål" med Border punch - Swiss Cheese

Så nästa gång vi ses Fia får du avnjuta vinet och kortet!!
//Ylwa