onsdag 30 september 2009

~~ En villkorslös kärlek ~~

Idag kommer jag visa er en "gammal" Lo som jag gjorde tidigare i år. Den är lite speciell på det sättet att jag inte använt några mönstrade papper alls....
Jag har istället jobbat med en rolig teknik med cardstock.

Det handlar om att använda sig av en eller flera punchar och stansa ut motiv och sen montera på samma papper. Låter det svammligt?
Låt mig visa istället!
Här har jag valt ett brunt bazzill cardstock ( carob ) till bas och sen en mjuk rosa ( casa ) till "fotomattan".
Jag började med att skära till det rosa arket till önskad storlek. Sen satte jag en liten hjärt-stans i det överblivna pappret. Stansade ut så mycket hjärtan jag kunde få ut... ; )

Sen limmade jag dit hjärtana på det rosa pappret. En del klippte jag itu och satte vid kanterna. Annars hade det sett rätt tomt och konstigt ut där.
En del hjärtan valde jag att markera lätt med en chalkdyna. Men bara en del... ville att mönstret skulle vara diskret och mer anas.

En vacker och tidlös stämpel fick bli en del av den sparsmakade dekorationen. Använde en clear-dyna och embossade sen i clear-pulver. Det ger en härligt soft look!
Några söta rosor och en titel av thickers-bokstäver senare och LO´n är klar!


Här ser man tydligare hur hjärtana är upphöjda på den rosa cardstocken. Den här tekniken är lätt att applicera på fler teman. Tänk er en vinterlo där du använder en vacker snöflinge-stans.
Eller trädgårdstema och den här fiiiina löv-stansen... Det är bara din fantasi som sätter gränserna = )
Det här är ett roligt sätt att själv göra sitt mönstrade papper både enkelt, snabbt och billigt!
Det krävs inte mycket mer än en stans och ett par cardstock... Prova själv får du se!
Innan ni kilar iväg härifrån så vill jag passa på att visa er några av mina nya förälskelser som kommit in i shoppen... Den är nu proppfylld med vackra blommor, rankor, bling, papper och annat fint ifrån Prima.
Här kommer några exempel på fint "måste-ha"..... = )
Mmmmm...det vattnades nästan i munnen när jag såg den här fina rankan....

...och de här helt ljuvliga blommorna... *vill-ha!!!* .....

...dessa då! På en halloween-lo eller om höstens vackra färger...

...och att blinga lite på mina alster är jag heller inte främmande för ; )



...den här hörn-swirlen finns i fler färger... men jag vill gärna ha den i burgundy. Det känns lite nytt och fräscht och inte så invant och vanligt.
Det var allt jag hade att bjuda på idag.
Hoppas att ni fick lite idéer nu och blev sugna på att stansa och göra eget mönstrat papper.
...och glöm inte att kika in i shoppen på alla fina nyheter!


~~ KRAM! Sophia ~~

måndag 28 september 2009

Pärm till mina dt layouter

Den här gången tänkte jag visa en pärm som jag piffat till, en pärm som jag numer har mina layouter som jag gjort i uppdrag för Handarbeta! Jag var i butiken och valde papper till projektet och Fia bara gapade... Huuur skulle jag få ihop ngt av alla dessa starka färger och mönster såg hon ut å tänka! (Även Ylwa & Sophia skakade lite på huvudet åt mig, hi hi)
Men jag gillar verkligen både färgerna å mönstrena å tycker att resultatet blev kanon - jag blir alldeles glad av att titta på pärmen!! :-)
Kronan är en chipboard som jag först målat med cracklepaint, därefter lagt ett lager 3D-lack, sedan har jag chalkat sidorna och till sist har jag lagt ett lager glimmermist över hela härligheten!

Fjärilen är en vacker nyhet i butiken - dock så har ju jag såklart förändrat färgen.. Hi hi. Den är vit från början men jag tyckte att det passade bättre med grön just till detta projekt så därför fick den sig en omgång med glimmermist flaskan... Ovanligt va!?
Material:

Papper från Bo Bunny som e lika snygga på framsidan som baksidan!
Luau samt Lime
Pilen är die cuts från Scenic route Arrows - Sonoma
Bokstäver - de stora är thickers "umbrella cricket" och de små är Sizzix "Skittle Dee Do"
.

Ha en fantastisk vecka - tänk att det snart är oktober och alltså närmar sig Handarbetas super-duper träff den 24-25 oktober med stormsteg!!! :-)

Glömt inte heller att fortsätta skicka in bidrag till min "rock-utmaning" - ni har till och med onsdag på er att skicka in era rockiga alster! :-)

Massa kramar
Maiden

fredag 25 september 2009

Till en liten prinsessa...

Hej hej!

För ett tag sedan gav Fia oss en rolig utmaning som hon ville att vi skulle genomföra. Jag fick denna: Du ska altra en ask eller dylikt till en prinsess-smyckes ask. Det ska skrika bling om den.

Ja, en mycket passade och otroligt rolig utmaning tyckte jag - så vad tycker ni om resultatet? Jodå, jag är supernöjd och min lilla kusin Lovisa ska få den i julklapp tänkte jag. Jag ska göra egna små smycket att lägga däri också. Hon älskar allt prinsessigt. hihi.

Jag började med att måla hela asken med vit akryl och tog sedan både vit och rosa crackle paint på. Mycket chalk på kanterna och lite ner i sprickorna för att framhäva dem också. Valde de helt ljuvliga papprena från Websters page som är sådär söta och tjejiga - precis som jag gillar. Ja, dom är helt otroliga för de är lika snygga på baksidan som på framsidan, på vissa kan man knappt gissa vilket som är vad. Å sånt gillar vi! :P

Bling, spets och cracklepaint skapar verkligen en flickig och härlig kombination. Tillsammans med alla härliga blommor och minirosor skulle inte ens prinsessan Viktoria kunna motstå denna. :P Jag klippte isär en blingswirl för att få den på två ställen. Det kändes som att det ramade in bättre så.

På de rosa gerdeniorna satte jag små shimmer dots och effekten av det blev små daggdroppar. Klippte också ut löven för hand. Den är väldigt enkelt att göra egna löv, något jag tycker ni ska prova hemma själva också.


För er som älskar typsnitt och läckra bokstäver, ni har väl inte missat dessa skönheter? Jag älskar dessa klister-bokstäver som är både supersnygga men också så enkla att använda. Här har jag ramat in dem med brun penna för att lyfta dem en aning från bakgrunden.

Så innuti asken finner man smyckena såklart. Ett ganska tjockt lager med silkespapper så var denna lilla prinsess-ask klar. Jag hoppas att du tycker den är prinsessig nog Fia! :D hihi...

Ni har väl heller inte missat Maidens grymma tävling som hon har. Ja, den går i allt utom rosa och prinsesstema, nej där är det Rock o Döskallar som regerar! Se till å vara med, du kan vinna finfina priser nämligen.

Kraaaaaaaaaam //Yoli

Materiallista:

Övrigt: Charm, alpha stickers och spets.

torsdag 24 september 2009

Choklad.... :)

Ja choklad kan ju aldrig vara fel framför allt inte om man lägger till lite marsipan och lite nougat ;) Jag fortsätter lite på jultemat jag var inne på för två veckor sedan. Det finns så mycket nya fina julpapper i butiken nu så det är liksom svårt att låta bli. Kolla bara på detta ljuvliga papper från Websters Pages som jag har använt som "band" runt asken och chokladen.
Julen som ni alla vet närmar sig ju med stormsteg och kanske blir det en och annan julfest eller glöggkväll, en perfekt liten värdinnepresent då kan ju vara att göra en ask och lägga i något gott. Jag har använt Anton Bergs choklad som jag "klätt" med mönstrat papper.

Jag gjorde ju även en litet kort, så enkelt som möjligt som man kan lägga med asken. Jag har använt Martha Stewart Collectible Snowflake punch som är helt ljuvlig :) sedan har jag bara clear embossat på det röda pappret, blir en ganska fin effekt tycker jag.

Jag har använt följande material:
Mönstrat papper: Websters Pages - I'm merry
Enfägade papper: Bazill Bling - Sparkle, Bazill - Cherry Splash
Martha Stewart punchar: Doily Lace, Collectible Snowflake
Embossing pulver: Clear

Hoppas ni har fått lite inspiration inför julen och allt kul pyssel man kan göra tills dess :)
Glöm nu inte att skicka in era rockiga alster till Maidens utmaning.
Ha en bra dag.

tisdag 22 september 2009

Vår envisa DT-mamma

...har envisats med att ge mig en utmaning som jag från början inte ville ha - "gör en LO utan mönstrade papper" sa Sofia. Jag jobbar sällan eller aldrig med cardstock. Jag har gått och muttrat och funderat på hur jag ska få till det - men jag tror att jag blev nöjd med resultatet =) Ja Fia du läste rätt.

Bilden i sig är tagen i våras på väg till jobbet. Jag höll på att komma försent, för vem kan motstå att ta upp kameran när magnolian blommar och de japanska körsbärsträden står i full blom!!?

Har använt mig av dold journaling och har på baksidan skrivit om bilden och vår envisa DT-mamma =)



Jag har använt tre olika färger på cardstock. På den understa har jag embossat ett mönster för att få lite djup på LO'n. De färgade cs har jag rivit i kanterna och chalkat, och här har jag också stämplat blomkvistar runt om.

Material
Papper: Bazill Cardstock
Dekorationer: Gardenia, fjäril
Övrigt: Embossingpulver Ranger Espresso, Cats Eye Chestnut brown

Mitt ord till er blir - var inte rädd för att prova jobba med bara cardstock - det kan faktiskt bli bra resultat =)

Glöm inte kika in i butiken - det händer mycket nu!! Glöm heller inte att skicka in ditt fina bidrag till tävlingen *pekar på Kerstins inlägg*
//Ylwa

fredag 18 september 2009

Tävling á la Maiden

Tävlingsdax!!

Varannan söndag kommer vi hädanefter ha tävlingar här i bloggen!

Först ut att utmana er blev jag... Å gissa vad jag vill att ni ska göra... Jepp! Hårdrockslayouter/kort vill jag se!!!!! Det är förmodligen inte någon som missat att jag e en liten (stor...) hårdrocksbrud å inte e så mycket för det rosa, gulliga å blommiga... Därför tänkte jag nu utmana er å se era tolkningar när ni tänker HÅRDROCK!!! :-)
Lite inspirationspapper från butiken:Jag använde det underbara döskallepappret från My Minds Eye till att göra den här presentasken som jag visat tidigare:Ett annat papper med lite döskallar å mer färgglad bakgrund är detta från Bo Bunny: Döskallar går alltid hem hos mig... Här har jag målat med cracklepaint!Dessa papper känns rockiga tycker jag i alla fall! Har använt den till en BOM layot en gång!

Ja det finns ju så mycket mera att inspireras av, men jag ska väl inte göra allt jobb åt er!! ;-)Såå... vad väntar ni på!? Skapa hårdrock!!!!!




Ni har till onsdagen den 30 september på er att skicka in bidragen till oss på adressen kaerran(snabela)hotmail.com. Söndagen den 4 oktober publicerar vi vinnaren som röstas fram av oss i designteamet!!


Och priset... Mmm... Ett kit med blandat scrapgodis!! Yeahaa!!

Massa kramar från

Maiden

torsdag 17 september 2009

Första inlägget!

Hej!!

Jag har äran att göra mitt första inlägg i Handarbetas blogg! Jag är så glad att få tillhöra detta fantastiska design team, och Fia som styr skeppet!

Jag heter Malin och kallar mig för Majamelon (inte i verkligheten men på nätet)...det är ett namn som bara har blivit eftersom jag har en go bulldogg som heter Maja och som gillar melon. Vi huserar i Sundsvall och förutom jag och Maja så bor här en sambostackare, Danne, och vår son vildebill Max.

Jag har hållit på med denna härliga hobby i ett par år tror jag...sedan 2007 någon gång. Jag gör mest kort men ibland får jag ett anfall och gör en LO.

Eftersom jag sällan fastnar på kort (det finns väääldigt få på mig) så har jag tagit mig friheten att visa på ett ungefär hur jag ser ut! Det här är jag:
Japp!

Nu över till 2 kort som jag har hunnit knåpa ihop av alla fina grejer jag fick i mitt DT paket!


Det första är ett dopklänningskort.

Jag har använt:

Vit cardstock
Mönstrat papper Shanendoah (Websters pages)
Blommor från Prima
Charms
Bling
Spets och band
Pearlmaker

På insidan har jag klistrat fast namn, en dikt och dopdatum. Mallen hittar jag tyvärr inte igen, men jag ska leta reda på och lägga ut den senare =)


Det här kortet är till en vän som fyllt år. Eftersom jag inte har hunnit uppvakta så tänkte jag bjuda ut henne på en fika. Och på det här kortet vill jag även lyfta fram hur fantastiskt roligt det är med stämpeldynor!
Jag har använt brun och gul cardstock. På den gula cs har jag punchat ut blommor som jag lagt mot papperet och duttat med olika färger av Versa Colour. Löven har jag också gjort med hjälp av dessa dynor!

Har även använt:

Clearstamps och magnetstämplar
Pearlmaker
Blommor; gardenia, minirosor och mini gypso
Spets
Tombows

Glöm inte att kika in på alla härliga nyheter! Wow säger jag bara!! Bling, löv, blommor, spets...You name it!!

Det var allt ifrån mig för denna gång!

Ha en härlig helg!!

onsdag 16 september 2009

~~ en liten skämt-bok ~~

Härom veckan kom min äldsta son och berättade att han skulle ha med sig roliga historier till skolan. Han var lite brydd över det. Han ville inte ta med sig hela sin skämtbok till skolan, rädd som han var för att den skulle komma bort..

Han kom då på att han kunde kopiera några sidor och ta med sig. Smart!
Men... han gillade sen inte hur sladdrigt det var med lös-papper ; ) Vad skall man säga om det, va? Både ha och äta kakan, haha ; )

Då kom jag på idén att göra en skämtbok med hjälp av BIA´n. Har hållit sidorna väldigt enkla. Man får komma ihåg att det är en bok som skall tåla att åka med i skolväskan och handskas av ett flertal barn.
Litegrann med detta i tankarna, så valde jag att göra sidorna extra stadiga . Jag har limmat ihop två cardstock med strukturen utåt.

Sen lade jag upp sidorna som jag ville ha uppslagen, klippte eller rev mönsterpappret, chalkade kanterna innan jag limmade dit dem.
Texten är utskriven på vanligt skrivarpapper, men det duger gott till sådana här små projekt. Det finns ju inget krav på syra och lignin-fritt, då jag inte använt foton = )

Bilderna har jag färglagt med Promarkers i olika färger. Men det gäller att vara lätt på handen ... pappret suger väldigt lätt åt sig av färgen och blöder lätt utanför om man inte ser upp.
Men det är ju inga problem , eller hur!

Valde Bazzill bling-cardstock till stommen. Dels för att Isak gillar allt som glittrar och glimmar, dels för att få en lite "lyxigare" känsla över boken. Dekorationerna är ju väldigt sparsamma annars...
Jag har genomgående jobbat med papper ur Basic Grey´s serie "Lime Rickey". Papper som är väldigt färgstarka och kanske inte så , vad skall man säga, "diskreta" i mönstret.
Men bli inte avskrämda av dem. Se möjligheterna istället. Man måste inte använda ett helt ark på en lo.... heeeelt ok att riva, klippa, stansa ut i dem!
Och i mindra bitar är de faktiskt riktigt läckra!


Det här är en bok fylld med små roliga historier. Kanske du hellre fyller din bok med recept?...eller adresser? ... eller vännernas telefonnummer?
...eller samlar fina skisser ? ... eller kanske det blir en bok om olika tekniker du vill prova?... eller en liten samlingsbok med fina tutorials?
Ja, uppslagen är oändliga. Det är bara din fantasi som sätter begränsningarna.
Material:
  1. Bazzill bling ( Svart, lime-grön, mörk-blå och orange )
  2. Basic Grey "Lime rickey" ( Catawba Flip, Liquid Candy, Shirley Temple och Banana Frost )
  3. Fluid chalk ( chestnut roan)
  4. Promarkers i olika färger
  5. BIA- wire

Verktyg: Bind-It-All

Hoppas att jag lyckats få igång lite skapar-funderingar hos er nu. Det vore kul att få se det ni skapar. Lämna gärna en liten kommentar med länk till din blogg, så kommer jag och hälsar på!

Till sist vill jag bara skvallra lite om vad som kommit in i shoppen nu...

Är du, liksom jag, galen i blommor och bling? Då bara måste du kika på vilka fina saker som kommit hem ifrån Prima! Spring in i shoppen nu innan jag hinner före... ; )

Ha det bäst nu!

~~ KRAM! Sophia ~~

måndag 14 september 2009

Livet är gott när...

Då har vår kära DT-mamma bestämt oss för att ge oss varsin utmaning igen... Å en utmaning ska ju vara, en utmaning... Så här löd min:
.
Kerstin - Ett kort med tema: Livet är gott när.... ska innehålla MÅNGA blommor som du INTE har sprayat om!! vill gärna att du använder cracklepaint och ev. overlay och alco incs. Kerstin - vill också att du använder MMEs nya
.
Jo jag tackar ja! Men det var faktiskt riktigt roligt! Färgerna var ju inte vad jag själv brukar använda men det är verkligen roligt att testa annorlunda saker! Jag tycker nog att jag har lyckats väldans bra med att få med allt som Fia ville, först kändes det omöjligt att få med allt som hon räknade upp men... Det är väl bara det där med många blommor... Men faktum är ju att det är många blommor på pappret och det är massa blommor på overlayen så summa kardemumma är ju: Många blommor! :-)
Så här blev mitt kort:

Jag har använt både framsida å baksida på det mönstrade pappret och använt min nya Dolly Lace punch! Kärlek!!! Rubriken är rubons som jag satt på cardstock och under cardstocken har jag målat med cracklepaint. Lite blommor i hörnet - icke ommålade!!
Overlayen har jag målat med alcoinks och använt tre olika nyanser av grönt och en gul/brun till själva rosorna. Himlans enkelt och roligt att måla med dessa färger - som dock fastnar ganska ordentligt om man skulle råka måla på något som inte ska målas... Hmm..

Material:
Blompapper MME - shabby shic
Cardstock - Hazel
Overlay - Prima paintables
Martha Stewart punch Doily lace
Cracklepaint - Dried Marigold
Alcoinks
Rubons alfabet
Blommor - gardenia persika och prima gott flowers

Det var allt för mig för denna gången, och vad säger ni - tycker ni att jag har lyckats med min utmaning??
Massa kramar,
Maiden

torsdag 10 september 2009

Nu är det jul igen....nej men inte långt kvar :)

Jo jag vet det är lite tidigt för julkort men för en gång skull tänkte jag vara lite tidig med att göra julkorten. Det har dessutom kommit in så mycket nya fina julpapper i butiken så det är lite svårt att hålla sig.

Första kortet är lite pepparkaksinspirerat :)

Här har jag använt mig av:
Enfärgade papper: Bazzill - Almond Cream, Dark Brown, Cherry Splash
Mönstrat papper: MME - Gingerbread Lane

Dom nya vinterpapperena från MME är såååå söta så jag ville göra något superenkelt för att på ett bra sätt visa upp dom. Jag gjorde tre små kort som man lätt kan använda för att sätta på julklappar eller helt enkelt skicka som julkort.
Det är ju lite kul med annorlunda julfärger...eller vad tycker ni?

Här har jag använt:
Enfärgade papper: Bazzill Bling - Petty Cash, Spoiled Brat, Diva, Sparkle
Mönstrade papper: MME - Falling Flakes, Winter Wonderland, Jolly Snowman

Hoppas ni får en bra dag.

måndag 7 september 2009

Här bor Totte

Den här gången har jag gjort en skylt som ska sitta på en kattbur på utställningar. Det är en kille som heter Totte som behöver just en sån. Jag ville göra den rätt enkel, men ändå ha en "ylwa-prägel"

Basen är ett card stock som är 24X20 cm. Jag har klätt det med ett mönstrat papper som är något mindre och byggt upp skylten därifrån. Jag river ofta mina papper och chalkar in de vita kanterna med en chestnut roan eller creamy brown.

Ni har väl inte glömt bort den stora "Handarbetaträffen" i höst??! Hoppas vi syns där. För mer information gå till Handarbeta.se

Material:
Papper - PRIMA Enlightened (baksidan förstås), PRIMA Joyful Yellow

Dekorationer - Gardenia Lavender, Crystals Flourishes Coffee

Övriga dekorationer och fonter är privata.

söndag 6 september 2009

Yolis Nyhets tips och Vinnare utsedd....

Hej hej Tjejer!

Min förra skissutmaning gick i solnedgångens tema och är nu avslutad. Vann utlottningen av läckra gardenior gjorde Marina med detta helt underbara alster!
Tack tack och ett stooort Grattis önskar vi dig.

Maila mig din adress så kommer snart blommorna på posten. YooRee_Storm@hotmail.com



***

Tiden går fort och tänk att juliga förberedelser redan börjar nalkas. Kände mig inte alls sugen på julen förrän Fia visade mig dess underbara julpapper som anlänt till shoppen. Visst blir man sugen! Ja, de är sååå läckra!




Ja, jag ser både julscrappen och julkorten bli prydda med dessa godingar. Fler papper från MME hittar du HÄR.


Ni har väl heller inte missat våra nya DT-tjej Malin (Maja Melon) som är ett friskt tillskott till vårt glada gäng. Hon är en fantastisk kortmakare undrar just om hon kommer att använda dessa toksöta stämplar på sina kort!? Så härliga, och det är skönt när sommaren får hänga kvar ett litet tag till.

Ingen har väl missat Martha Stewarts punchar!? De är så superläckra och Fia säljer ju dessa till det generösa priset av 169kr styck. Finns i flera superläckra mönster och vad jag förstått så går de åt som smör i solen... SKYNDA! :D hihi

Här hittar ni fler punchar...


Ni som känner mig vet om att jag ÄLSKAR allt vad bling och pärlor heter... Gissa om mitt hjärta slog en extra volt när jag såg dessa supersöta små halvpärlor bland nyheterna.

Pearlmaker finns också i alla nyanser - en produkt jag hoppas att vi kommer visa mycket mer av under hösten, för den är sååå läcker.




Mina favoriter denna vår och sommar har varit just Crackle painten som är så grymt effektfull. Kolla in några av mina tidigare inlägg här så ser ni hur jag använt mig av den.

Självklart kommer det att komma mycket, mycket mer saker, så håll utkik...

Så för er som kommer till Handarbetas träff ge gärna önskemål på vad ni vill se mig/oss i teamet dema. Även Badanka och Webmosterhelen kommer att ge tips, ha minikurser och bland annat visa upp alcoinks. Ja, efter den helgen kommer ni vara proppfulla med ny inspiration och kunskap. :D *längtar*

***

Ha det bäst så länge tjejer!

Kraaaaaaaaaam

//YooRee

ps. ni glömmer väl inte Yolis favoriter heller? Dessa på julens alster är ett måste!