fredag 30 oktober 2009

Popup-pyramid-julkort

Jag har försökt mig på att göra ett såntdär sött pyramidkort. Från början var det tänkt att min närmaste släkt skulle få en var...men efter detta kort så kommer endast en att få den haha! Det är förmodligen inte så svårt om man BARA följer mallen...Men eftersom jag är lite speciell så ville jag ha en större pyramid som inte fick plats på ett A4 så jag får skylla mig själv =)

Mallen hittade jag här och sedan fösökte jag få ihop det alldeles själv ;P Jag började med att använda min lilla Ultimate Pro väska för att få till snygga böjbara kanter.

Sedan klädde jag utsidan och chalkade kanterna lite.

Eftersom det ska vara ett julkort så mistade jag utsidan med en silveraktig glimmermist. Här har jag lagt kortet under en lampa för att visa...det ser inte ut sådär egentligen utan har ett mindre silverblänk, men eftersom lampan lyser rakt på så ser det vansinnigt mycket ut ;P Pluttade dit Pearlmaker så det skulle bli extra snyggt och stansade ut snöflingor (finns jättesöta snöflingor i shoppen!) som jag klistrade lite här och var på kortet.

När utsidan var klar så gjorde jag en liten pinne av hårt, hoprullat papper som jag sedan stämplade lite på. Efter det tröck jag i miniblommor, knöt ett organzaband och lite pärlfloss i ena hörnet.

Och voilà! Så här ser kortet ut när det är klart från utsidan =D

Men eftersom det ska vara ett julkort så måste ju insidan oxå fixas till!
Drar man ut pinnen och lyfter på den fyrkantiga "stoppen" så viks kortet ut såhär:

På insidan har jag satt fast en hÄngel som lyfts upp när kortet är helt öppet.

God Jul texten är stämplad med blå distress och sedan embossad med genomskinligt embossingpulver.
Jag stansade ut lite stjärnor och satte fast lite överallt så det skulle se juligare ut ;P

De mönstrade papperna på kortet är från Basic Greys julserie
Det var allt från mig denna gång! Ha en riktigt mysig helg!!

Kram
Malin/majamelon

onsdag 28 oktober 2009

~~ Några fler kort med lite annorlunda vikning ~~

Idag bjuder jag på julkort. Två varianter av samma vikning. De blir båda två smala nog att gå ner i ett vanligt kuvert när de viks ihop. Kan ibland vara skönt, eller hur?

Ni som var på Handarbeta´s träff, i Stockholm i helgen, kunde beskåda dessa kort IRL inne i butiken. Vet att det var många som var framme och kikade på dem och försökte klura ut hur de var vikta. Jag kan tala om, att de ser mer avanserade ut, än de egentligen är att göra.

Man delar ett cardstock-ark på mitten. Då har man 6x12". Biga på 10" och 8" samt på 4" och 2".
Skär från bigningen på 10" till bigningen på 2", ca 1,5" in från vardera långsida.
(Har du gjort rätt så skall du nu ha ett avlångt ark med två skåror och fyra vikningar.)

Nu till det roliga! Dags att klä med mönstrat papper samt dekorera! Den andra varianten jag gjort är rätt så lik den första... med en skillnad. Den har en hel framsida!

Här gör du nästan lika som i förra exemplet. Fast nu skall du biga på 2", 4" och 8". Sen skär du två skåror, precis som förra gången.
Därefter bigar du på 6"...MEN INTE på mittdelen.

Verkar det svårt? Inte då.. Kan jag , som inte ens är kortmakare, klara av dessa vikningar...Ja då kan även du! = )


Materialet då... :

Hoppas verkligen att jag kunnat inspirera er till att prova en eller annan rolig vikning.

Men jag får väl utfärda en liten varning...det är sjukt kul och väääldigt beroendeframkallande, hahahaa!

~~ KRAM! Sophia ~~

måndag 26 oktober 2009

Bakis idag...

Ja det är faktiskt nästan så att man känner sig lite bakis idag... Scrapbakis! Det har varit en fantastisk helg med en hejdundrande scrapfest! Jag å hela Handarbeta teamet tackar för en kanon lyckad träff - och det är ju faktiskt tack vare alla er som kommer dit som den blir så lyckad! Tusen tack! Helt otroligt roligt att träffa er alla och se alla fantastiska skapelser - för oj vilka helt makalösa alster vi har fått se i helgen!! Grattis till alla er som vann, både ni som vann i tävlingarna där man skulle skapa något och ni som "bara" hade tur och vann scrapgodis eller epic... Supergrattis!
...

Som tur är så hade jag förberett detta inlägg genom att skapa en lo i veckan, för jag misstänkte att jag inte skulle få så mycket gjort själv i helgen... Så går det när man bara springer runt och snackar sk*t hela tiden, hi hi.

Layoten som jag gjort denna gången har jag gjort med de härligt barnsliga papprena från My Minds Eye, passar mig perfekt då jag e ganska barnslig... Jag hittade ett foto på mitt busfrö som verkligen matchade perfekt i färgerna - det är nästan exakt samma gröna å bruna färger i hans Bamsetröja.
Texten "tokig" är filt thickers och sedan har jag satt dit lite knappar - jag har använt mig av gamla men in å kika på de nya knapparna som finns i butiken!
Längst upp till vänster sitter ett brunt band och sedan lite organza fasthäftat. (Om ni undrar vad det är Erik leker med så är det en grilltång....)
Material

Mönstrade papper :

Cardstock Bazil Parakeet

Thickers

Knappar

Brads

...


Inom kort kommer det att komma upp bilder från helgens träff på stockholmcityscrap - så länge får ni hålla till godo på denna bild på mig och vår DT-mamma Fia. Tänk att hon tycker om mig så mycket att hon köpt likadan tröja som jag... ;-) Vill ni se en bild på vår DT-pappa så får ni klicka här....

Massa kramar från en trött men lyckorusig Maiden

lördag 24 oktober 2009

Handarbetas STORA träff är äntligen här! Yiihaaaaa


Hej hej!

Tänk att i dag så är Handarbetas Stora träff som jag så länge väntat på. Tiden går så fort, det är redan tre månader sedan jag köpte biljetterna upp till Stockholm å nu är dagen här! Lycka, glädje och stora förväntningar på denna helg. Jag ska ju också träffa mitt goa team IRL för första gången - å Fia också! Yeaaahhhh

Ni som kommer dit vet om att vi har e tävling - en namnskylts tävling! Vi i teamet är givetvis inte med och tävlar, men vi har ändå gjort oss varsin läcker namnskylt att bära dagarna till ära. Ja, tanken är väl också att ni ska veta vilka vi är när vi irrar omkring där uppe också! Kom gärna å hälsa och presentera er. Jag älskar just sådant! :D


Här har ni då min lilla namnskylt - som för övrigt inte är jätteliten utan verkligen kommer att synas. :D Basen har jag stansat ut med Spellbinders stans. Älskar just denna formen, den är bara sååå läcker.

Tog en vända crackle-paint på sidorna för att få lite sliten effekt. Grönt är också en färg som gör sig få fint ihop med nästan alla andra färger. Rosa bling-papper med distress och svart chalk. Blir supersnyggt tillsammans tycker jag.

Gkorde två små minitags, skrynklade inkade med distress. Svart band i öglorna. Den lilla kaninen kommer från ett helt ljuvligt papper från Prima. Sååå söta.

Har ramat in allt med en av de läckra spetsarna från prima. Tycker att det är så läckert. Sedan en blandning av bling-swirl, blommor och underbara apha-stickers. Ja, i vanlig ordning en ganska Yolig-mix på det hela. :D THihiii

Materiallista:
Papper: Prima - Round the block, Websterpage - Grace
Blommor: Gardenia, minigypso.
Blingswirl, Spets, alpha-stickers, crackle paint.
Spellbinders dies.

***

Tänk så roligt vi ska ha det med tävlingar, utmaningar, kurser, inspiration, demos och mycket annat. Ja, några mycket lyckliga tjejer kommer ju att traska hem med en sådan här under armen! :D Wooow.
Fia har också fyllt butiken med godsaker helgen till ära. Jag själv kommer att frossa bland alla superläckra papper som kommit in. Både juligt och inte. Älskar hela kollektionen från 7gypsies, och de nordiska julpappren från både Norge och Sverige är inte att leka med. Kolla in och dräggla inte ihjäl er! hihihi :P
7gypsies



Juligt från Papirdesign


Underbara papper från
MajaDesign

Alla dessa nya skönheter hittar ni här bland Nyheterna!

***

Så hoppas att vi ses idag då tjejer! :D Annars kanske vi gör det nästa gång! Nu ska i alla fall jag springa ut till Anna som möter upp mig å scrappväskan - skynda bort till Fia och bara kramas med alla först å sedan ska jag Dema saker för er hela dagen lång!

VAD VILL DU SE!?

Är det någor speciellt du vill att jag ska visa?
Fundera ett slag och kom gärna fram till mig å berätta just vad du vill se!
Jag fixar det! Så bara fråga på!

***

Kraaaaaaaaaamar
//Yoli

onsdag 21 oktober 2009

Glimmer Mist

Jag måste erkänna att jag faktiskt inte har provat varken Glimmer Mist eller Alcohol Inks, utan som dom flesta vet så är jag nog ganska minimalistisk i det jag gör. Men, för ett par dagar sedan hittade jag en teknik på Tattered Angels blog och jag fastnade för totalt :) Dom hade använt Glimmer Screens tillsammans med Glimmer Mist för att göra ett färgat print. Efter lite trixande och testande så fick jag det att funka i Cuttlebugen. Här är då resultatet och hur jag gjorde.

Först sprayade jag Glimmer Screens med Glimmer Mist, man får vara lite försiktig för blir det för mycket svämmar det lätt över när man kör det igenom Cuttlebugen.
Sedan flyttade jag försiktigt över Glimmer Screenen till ett rent cardstock som redan ligger på A plattan. För att förhindra kladd, torkade jag av den lite under efter att jag lyft upp screenen.
Nu lade jag ett rent cardstock ovanpå, se bara till att inte flytta på papperet när det väl ligger där för då kan det nog smetas ut en del. Cuttlebug sandwichen jag gjorde var följande underifrån:
A plattan, cardstock, Glimmer Screen med misten uppåt, cardstock, Spellbinders embossing matta, 2 cardstock, 2 B plattor.Så här blev det när jag lade in det på ett kort :)

En närbild.


Jag är helt sålt på denna tekniken. Det blev också jättefint att använda bara Glimmer Screens utan färg till att embossa cardstock med. Ni som skall med på Stockholm City Scrapträff till helgen kan se mig dema detta där.

Detta materialet använde jag:
Enfärgat papper: Bazill Bling - String of Pearls, Lip Gloss
Mönstrat papper: Webster´s Pages - Mistletoe Kisses (finns i shoppen)
Glimmer Screen - Winter Crystals (finns i shoppen)
Glimmer Mist - Cherry Limeade
Jag använde ju Spellbinders Embossing matta, denna är på beställning och kommer in i shoppen inom snar framtid.

Hoppas vi ses till helgen, tills dess får ni inte glömma att skicka in era bidrag till Sophias julkortstävling.

tisdag 20 oktober 2009

Det här är Team Handarbeta

För ett litet tag sen fick vi ett uppdrag av vår fiffiga DT-mamma Fia. Det skulle handla om oss i Team Handarbeta. Idag har jag gjort ett "släktträd" som handlar om oss. Jag har valt att inte använda några bilder utan bara tags med namnet och några beskrivande ord om var och en av oss.





Material:
Papper - PRIMA - Flirty Little Secret (baksidan=), http://handarbeta.se/index.php?act=viewProd&productId=3133, Dots - Heidi Swapp (till träden)
Blommor - PRIMA - Caboodles B, PRIMA - Mini gypso - Gul
Privata dekos: Träd - die cuts från QK (Fia håller på att ta hem produkter från QK - håll koll i shoppen) Tags som jag gjort "gamla" med hjälp av Walnut ink och chalks.

Ser fram emot stora Scrapträffen som vi anordnar i Stockholm i helgen - hoppas vi syns.

Du har väl inte missat Sophias utmaning i bloggen??

Ha en bra dag vänner

*kram*
Ylwa

söndag 18 oktober 2009

~~ Sophia´s julkorts-utmaning ~~

Så har turen kommit till mig, att ordna en ny utmanande tävling.
Jag har gått och klurat och funderat massor på vad jag vill utmana er till att skapa. Men tillsist fastnade jag ändå för det här .....

Jag vill att ni skapar ett julkort i en annorlunda form. Med det menar jag att jag inte vill se några traditionella kvadratiska eller rektangulära kort!

Kortet kan vara fyrkantigt om det är gjort med en lite annorlunda vikning. Kika HÄR för att se mitt förra dt-alster som exempel på vad jag menar.

Annars är det fritt fram för er fantasi!
Slå oss med häpnad över vilka härliga kort ni skapar!
Här är ett kort jag gjort för er att inspireras av. Ett, till synes, fyrkantigt kort....
...som ser ut som ett kuvert på baksidan...öppnar man där så....
...visar sig lite mjukare och rundare former och man kan ana att det kanske inte är så fyrkantigt......


...utan det är ett hjärta man fått!


Jag har använt nästan ett helt ark med Bazzill bling "Blank Check". Sen har jag jobbat in olika nyanser av distress-dynor, ex Tea Dye, Brushed Courderoy och Walnut Stain.
Därefter har jag stämplat med olika fina stämplar runt kanterna. Några fick sig en omgång med embossingpulver Jet Black...
Sen är det bara ett fint litet ängelkort, några hydrangeablommor, blad och små pärlor.
Små medel, men ett härligt resultat!
Nu hoppas jag på många fina bidrag. Såå, sätt igång och gnugga geniknölarna, vässa saxen och plocka fram papprena....
Den här tävlingen håller på till onsdag den 28/10 och jag tar emot bidrag ända till 23.59 ; )
Ditt bidrag mailar du till mig på :
sophia_lindgren[snabela]hotmail.com
Ett paket med hemligt innehåll väntar på vinnaren.
Är det DU ?
~~ KRAM! Sophia ~~

~~ Grattis till vinnaren! ~~

Vill sända ett stort grattis till vinnaren i " Ylwa´s teknik-utmaning"!
Vi fick in en hel hoper med underbara och vackra alster. Så vi i teamet har haft ett styvt jobb med att utse en vinnare....

Men, tillslut enades vi om det här stilrena och välarbetade LO´n av Carina Lindholm.

Med ett vackert foto och milda färger har du skapat en lo som förmedlar både värme, kärlek och ett uns lekfullhet.

Carina, vill du vara så snäll att maila din adress till handarbetascrapbooking[@]gmail.com så kommer din vinst snart på posten. Glöm inte ta bort [ ] runt @ bara...

Såå, det var den tävlingen.... Kika i nästa inlägg för en ny utmaning!

~~ KRAM! Sophia ~~

torsdag 15 oktober 2009

Rosa bandet!

Ingen har väl missat de söta Rosa banden som finns till försäljning lite överallt? Jag ääälskar dom! De är gulligt rosa och pengarna går till ett fantastiskt ändamål. Även att dessa band passar perfekt på kort =D. Jag får många beställningar från vänner och släktingar så jag brukar ta tillfället i akt att fråga om dom vill ha en rosa rosett på kortet för 20 kr extra. Naturligtvis kan ju ingen säga nej till det moahahaaa! För att visa ett exempel har jag gjort ett kort med ett rosa band på. Extra bra är ju att man inte limmar dit dom så hårt (använd dubbelhäftande tejp), utan låter säkerhetsnålen sitta kvar, för då kan ju den som får kortet använda bandet på en jacka eller så =)


Material till kortet: Vit cardstock, Maja Designs "Kaffe på trappan", Inkidos blå och rosa ruta (som det är kanonrea på i butiken!), Organzaband, Pearlmaker, 3D kuddar, Primas blommor, Minirosor, Distresser- Milled Lavender, Tombows och naturligtvis Rosa Bandet.

Jag har även gjort ett höstkort med "inramningsteknik" (kan man säga så?). Jag är världsmästare på att använda massor med mönstrade papper till kort i vanliga fall...så här tänkte jag bara använda få =) Jag gjorde små hörn för att inte göra det orangea papperet för dominerande. Motivet satte jag fast med 3D kuddar och ramade in med något som ska föreställa träplankor. Dessa skar jag ut och målade med mina Tombows. Efter det limmade jag ihop dom till en ram och satte fast skruvbrads i hörnen.


Material till kortet: Orange cardstock, MMEs "Boo for You", Websters Page "Beautiful" (som jag för övrigt färglade löven på), Akvarellpapper, Tombows, Små blommor, Skruvbrads.

Det var allt från mig denna gång!!
Ha en riktigt härlig helg!

Kram
Malin/majamelon

onsdag 14 oktober 2009

~~ Ett rart litet julkort ~~

Trot eller ej... men jag har faktiskt startat, lite i smyg, med julkort. Tänkte faktiskt att jag skulle skicka egengjorda kort iår...brukar sällan ( läs aldrig ) hinna med att göra egna kort och skicka. Det är ju så mycket annat man skall hinna med oxå.... speciellt om man, som jag, kommer på det här en eller två veckor innan de skall skickas!

Härom dagen snubblade jag över ett så fantastiskt vackert kort, som hade en klart annorlunda vikning mot vad man brukar se. Kände direkt att jag måste testa den


Basen är ett halvt 12x12-cardstock. Sen bigar och viker man den ena halvan av stommen. Det skall bli som ett dragspel ungefär = )
Sen skär man ut ytterligare en bit av cardstocken. Det skall bli till "flärpen" som är på framsidan... den som håller motivet.


På insidan av flärpen har jag fäst en bit vit cardstock. Tänkte att man skulle kunna skriva sin julhälsning där.

Kortet stängs genom att knyta ihop bandet i sidan.


Materiallista:
Diverse eget material, såsom spillbitar, organzaband, floss, charms, blommor och stämplar.

Hoppas att ni tycker lika mycket omdet här kortet som jag gör. Det var lite pilligt att göra första gången...men även grymt roligt!
Ta och testa själva så får ni se.

Det var allt från mig för den här gången.
I helgen bloggar vi vinnaren i Ylwa´s tekniktävling ( vi har fått in många otroligt fina alster...) samt utlyser en ny tävling.
Så, kika in här igen snart!
~~ KRAM! Sophia ~~

måndag 12 oktober 2009

Spillbitskort

Idag tänkte jag visa två kort som jag gjort av spillbitar. Ja jag antar att ni liksom jag sparar alla små spillbitar eftersom "de kan vara bra att ha"..... Och det är just det de är!! Bra att ha alltså! Till denna variant av kort går det åt en hel del spillbitar - så fortsätt spara!! :-)
Här har jag använt mig av en del från just denna lilla (hmm, stora!?) hög å gjort två stycken snabba grattis kort!

Till det första kortet har jag använt orange cardstock å sedan smackat på med nio stycken rutor från olika spillbitar, jag chalkar dem lite runt om för att de ska smälta ihop lite:

Bokstäverna är stickers från K&Company och så har jag duttat med pearlmaker runt hela kortet. Två bitar band å så har jag såklart satt dit lite blommor för att piffa till det!En stor gardenia i hörnan och två små mindre rosor bredvid, under gardenian sitter det lite snaps från Tim Holtz.
.......
Till det andra kortet hade jag grön cardstock som bas men har använt mig av samma layout: nio stycken små rutor av spillbitar och så pearlmaker runt om! Sätt gärna bitarna lite snett å vint och sätt pearlmakern lite snett åzå så blir kortet mer "levande".
Istället för band har jag använt mig av en bit "just the edge" som jag sprayat med Glimmer mist. Jo jag vet att jag tjatat om Glimmer mist förut men det är ju såååå användbart!! Tänk att du kan ta vilken färg du vill på papper, blomma eller vad det nu är - å sen sprayar du bara om det till den färgen du vill ha!! Kanoooon liksom!! :-) Bokstäverna är även här stickers från K&Company - supersmidiga å läckra! Här satte jag dem lite snett istället för rakt, man måste ju variera sig! En grön gardenia här, två prima blommor å så lite bling! :-)
.......

Hoppas ni fick lite inspiration till att rensa lite i spillbits-högen! Kanske går det att använda den högen till att vara med i Ylwas tävling?? Där är det ju massa saker som man skulle ha med... Börja knåpa nu!!! Ska bli så roligt att se era bidrag!
Kramar från
Maiden

lördag 10 oktober 2009

Romantisk layout på söta Smilla...

Hej hej!

Idag tänkte jag visa er en helt ljuvligt romantisk LO jag håller på att göra till ett album, som min kära vän Anneli ska få. Jag scrappar just nu ett katt-album på hennes små hårbollar - å gengäld har jag fått en av de vackratse tavlor hon har målat. Ett perfekt byte som ni förstår. :D Här är det Smilla en svart-vit lite skogskatt som får stå som modell.


Papprena från Webster pages är sååå läckra och jag älskar varende ett av dem som Fia skickade mig. Så glad att jag fick just alla dessa underbara papper att frossa i. Här är det bakgrunden som är Webster och hjärtanen är i det ljuvliga pappret från K&Company. Supersnygga tillsammans också.

Stansade ut retroflower i rosa blingpapper. Blir så läckra med lite svart chalk på kanterna. I mitten är det prima och sedan de små söta prästkragarna jag är barnsligt förtjust i. Här skymtar ni också den breda spetsen i bomull som är ny favorit. Dubbla fotomattor i bling- och brunt cardstock.

På pappret fanns det reda en rubrik, så jag satte bara dit namnet så var saken klar. Beautiful Smilla. Å det stämmer så väl, hon är verkligen en vacker liten kissekatt.


Fler hjärtan och här höjde jag upp den ena med 3d-kuddar för mer effekt också. Ja, jag har ju haft hjärtan här innan och som ni förstår är det något jag gillar väldigt mycket. Dessa fick lite mer form än de andra jag brukar göra.


Primas underbara organzaband med små pappersblommor och paljetter är supersöta att dekorera både LO:s och kort med. Här lät jag det följa fotomattan till fotot. Tillsammans med prästkragarna är det sååå sött tycker jag.

***

Nu är snart Handarbetas träff och jag längtar så det inte är sant. Undrar fortfarande hur jag ska få plats med alla saker jag vill få med mig. :D Jag som är urkass på att packa... Men annars får jag nog shoppa allting nytt från Fia - å tro mig det lär inte vara så svårt. Med alla nyheter och juliga sötsaker så kommer jag nog att tömma plånboken snabbt! *skrattar* Shopoholic, jag?? Näää...


Vi ses där!
Kraaaaaaaaaam
//Yoli





Materiallista:
Papper: Websterpage, K&Company, rosa bling, cardstock.
Blommor: Rosa prästkragar, rosor, prima, mini gypso.
Övrigt: Spets, prima bomsterorganza, alpha-stickers loopy lou.