torsdag 31 december 2009

Nedräkningen har börjat...

Jag hoppas ni alla har haft en underbar jul!!! Här i Stockholm har vi haft den fantastiska turen att få en vit jul i år och dessutom lite solsken på självaste julafton:) kunde inte bli bättre.
Nu inför det nya året hoppas jag att ni har massor av spännande kreativitet som bara vill komma fram;)
Själv ser jag fram emot ett nytt år med många nya roliga utmaningar och äventyr!!

Idag tänkte jag visa en liten låda med ett enkelt kort, kanske den perfekta värdinnepresenten om man skall på någon glammig nyårfest ;)
Man kan ju då fylla den med något mer glamoröst än marshmallows men tyvärr var det det enda jag hade hemma....hihi


Min tanke var att man fortfarande faktiskt kan använda sig av julpapprena då dom som oftast har neutrala baksidor :)
Här har jag använt just baksidan av
MME - Gingerbread Lane
Till boxen har jag använt Spellbinders - Labels One för att stansa ut i locket.
Till kortet har jag använt Spellbinders - Classic Scallop Squares, Classic Squares
Stämplarna till kortet är från Inkadinkado - Maison Ornate Alpha

Både till boxen och kortet har jag använt Bazill Bling - Diamond

Hoppas ni alla får en fantastisk nyårsafton!

Gott Nytt År!!!

Kram
Anna


tisdag 29 december 2009

Ny utmaning från Fia =)

Vår DT-mamma Fia ger oss då och då utmaningar, och den här gången ska vi lifta ngn i DT-gänget - min lott föll på YoRee. Hua!! Hon är så fruktansvärt duktig och detaljerad.

Det här är originalet:

och så här blev liften:


Kanterna är ruggade med edge scraper, lite rivna och inkade med distresser

Istället för tickets har jag använt mig av tags, som jag gjort gamla med hjälp av Walnut inc och distresser, och jag skrev YoRees ord med penna på dessa istället.

Hoppas ni kan se likheten =)

Material:
Papper - privata + spillpapper (tänk vilka stora bitar man kan hitta i spillådan=)
Blommor - Blossoms - Ros - Vit+röd, Prima - Homespun Bittles - Blå + grön, PRIMA - Mini gypso - Ljus blå, den underbara prima-kvisten är slut, men liknande finns här
Spets - PRIMA - Spets - Jellie

söndag 27 december 2009

Min utmaning!

NU är det dags att visa er mitt kort som jag fick i utmaning av Fia att göra.
Jag skulle lifta Annas stil!

När jag gick in i hennes fina blogg så kände jag direkt att "WOW" här inne kan jag hitta en massa fina kort att lifta! Det var då det uppstod problem för mig.... att VÄLJA! Anna har en snygg stil som jag tycker är stilren och inte så mycket krusiduller. Det var det som var en utmaning för mig som annars har väldigt mycket dekos och stämplade motiv på mina kort. Till slut bestämde jag mig för att lifta detta kort:

Hur gulligt är inte det här?

Jag tänkte att jag skulle göra ett pojkkort som man kan ha till en födelsedag kanske?
På den gråa cardstocken har jag stämplat pyttesmå stjärnor och klarlackat och ritat dit en liten vit prick med en vit penna.

Ufot, raketen och solen har jag klippt ut från ett mönstrat papper och satt på 3D kuddar för att det ska bli lite mer liv i kortet.
Inkat kanterna och lite in på kortet med en Distress Ink dyna.
Blåa blingstenar sattes på kanten av det mönstrade rymdpappret.



Detta kan ni hitta i Handarbetas butik:
Clear embossing dyna
Klar embossing pulver
Distress Ink från Ranger / Tim Holtz

Detta var allt för mig idag. Ha en underbar fortsättning på julen!
Själv ser jag nu fram emot nyårsafton med god mat och bubbel i glasen.

Kramen till er alla!

fredag 25 december 2009

Godis hör julen till!

Hoppas att ni har haft en riktigt mysig julafton!

Idag är det juldagen och den här dagen är bäst tycker jag. Man sitter och tittar på sonens glädje över alla fina julklappar (förmodligen med en sjungande halsbränna) med en chokladask i knät som kommer att vara slut innan lunch...jag känner min karaktär allt för väl...

Varje år brukar jag göra kola, knäck och tryffel att ge bort till släktingarna, men i år fuskade jag och köpte vanligt godis med papper ;P Jag lade mer krut på förpackningarna till godiset istället (nåde tar dom om dom inte beundrar askarna innan godiset är slut iallafall! ;P).

Idén fick jag när jag var inne i hÄnglars blogg och hittade en mall på en ljuslykta. Istället för att skära ut fönster på båda sidor så gjorde jag det bara på den ena. På insidan satt jag fast en plastbit så inte godiset ramlar ut (ve och fasa!).





Jag har använt:

Vit cardstock
Maja designs julpapper
embossingpulver
Band ...just det här bandet hade jag hemma men kika in i shoppen på andra fina alternativ =)
Chalk
Snöre

Motivet är målat med Tombows och distresser

Ha det riktigt mysigt och ett Gott Nytt År!

Kram
Malin/majamelon

onsdag 23 december 2009

~~ God Jul ! ~~

Idag är det da´n före dopparedagen! Kan ni fatta det ?
Själv förstår jag inte riktigt vart december tog vägen... Tycker att det nyss var november och jag planerade att vara ute i så god tid med allt bestyr till julen...

Det var då det!
Nu står jag här, har ännu inte hunnit slå in paketen, skinkan skall griljeras och granen kläs. Fast julstämningen har infunnit sig iallafall.

Såhär sista dagen innan julafton kan man ju komma på att man saknar julklapp till någon. Eller bara en liten gå-borts-gåva att ta med..
Så idag bjuder jag på en snabb och enkel, men ändå uppskattad liten gåva. Altrade ljus. Jag har skurit till en remsa som är ca 5 cm bred och sen stansat med en border punch - Fleur de Lis ( tyvärr slut i butiken ).
Jag stansade på båda sidorna och chalkade lätt innan jag fäste ihop ändarna med lite lim.

Sen dekorerade jag sparsamt med några blad, minirosor och en hydrangea-blomma. Det stora ljuset fick en vacker gardenia, några kallor och fina rosblad.
Så enkelt och snabbt! Men jag tycker att resultatet ändå blir såpass fint att man, utan att skämmas, kan ta med sig dessa och ge bort. Vad tycker ni? Visst skulle man bli glad över en sån här gåva?


Nu återstår bara för mig att önska er alla en riktigt God Jul!
Hoppas ni får det underbart med massor av god mat, läckert julgodis och fina paket under granen!

~~ Stora Jul-kramar från Sophia ~~

måndag 21 december 2009

Maiden goes Camilla!

Då var det min tur att presentera min utmaning! Jag skulle "härma" Camillas stil! :-) Passade mig alldeles utmärkt insåg jag när jag snokade runt i hennes blogg! Camilla gör nog dock mest kort eller altrat men då jag hade bestämt mig för att göra en lo så letade jag bland hennes layoter. Jag hittade en jättefin som jag bestämde mig för att lifta:
Liiite fuskigt kan tyckas då Camilla använder massa tekniker som jag älskar! Det är rivet, chalkat, cracklepaint, masker mm mm. Passar mig perfekt! :-) Så här blev min tolkning:

Attans svårt med fotograferingen så här års, men att det är mycket grönt syns ju iaf! :-) Bjuder på ett gäng detaljbilder:

Underbara stämpeln från Crafty indivdals passar perfekt tillsammans med cracklepaint!

Camilla älskar Tim Holtz så det fick bli en charm från honom! :-) Nästan hela cardstocket har fått sig en omgång med glimmermist å uppe i vänstra hörnan kan man ana en Tim Holtz mask... Har liksom Camilla rivit bort en del av cardstocken å smygit in ett mönsterpapper. Även höger hörna av fotot fick lite cracklepaint på sig, men i en annan färg. Något som känns lite nytt för mig är faktiskt att edga kanterna runt det yttersta pappret, alltså cardstocken i det här fallet. Det tror jag inte att jag gjort förut...?

Ett hav av härliga blommor! Å jaaa... Jag har sprayat några med glimmermist! :-)
Jag kan väl inte direkt påstå att grön är en typisk Camilla färg... (Det skulle jag nog säga att brunt är!) Men eftersom jag redan fått DT-material i gröna färger så fick det bli så här! Tack för inspirationen Camilla, kan hända att jag återkommer å snor lite idéer!
******
Material:
Grön cardstock och grön bazill bling cardstock
Crackle paint Frayed Burlap
Mask från Tim Holtz - finns i fysiska butiken!
Charm från Tim Holtz - finns i fysiska butiken!
Blommor:
Stämplar från Crafty Individuals ängel och sprickor

lördag 19 december 2009

Bästis scrapp med julpapper...

Hej Hej gänget!

NU är julen snart HÄR!
YiiiHaaaa

Kanske känns konstigt med en ganska ojulig layout såhär precis innan jul, men jag har faktiskt använt julapper på denna LO tillsammans med härligt rosa och turkos toner. Fia gav oss nyss en utmaning för oss i teamet att bita i. Jag fick i uppdrag att skapa ett alster utifrån min goa DT-kollega Malin/Majamelons alster. På alstret skulle det också vara ett färglagt motiv! Ja, titta själv om ni tycker att jag har lyckats.

En väldigt glad Layout som är tillägnad min bästbästa vän Frida. Jag tycker själv att den blev himla bra för det är mysiga färger, detaljer och fotot gillar jag en massor också.


Här är Malins/majamelons underbara kort som jag har inspirerats av till min layout. Jag har plockar upplägget och använt cirklar, bandet med rosett och motivets placering. Även lite andra detaljer som jag vet att Malin gärna använder. Hon syr endel på sina alster krullar retroblommornas blad, river sällan kanterna på papprena mm.

Ja, eftersom jag skulle ha ett färglagt motiv fick denna lilla flicka pryda alstret. den är en blandning mellan mig och Frida. Jag älskar rosa, men hon är sportig och ja, lite så.

När jag tittat runt på Malins alster har jag sett att hon ofta dekorerar rikligt i ett hörn och sedan lite grann i det andra eller bara i ett. Så i mitt ena hörne fick det bli rikligt dekorerat, med inspiration från Malin, men med min egen touch.

Rubriken är helt underbara Thickers i tyg-struktur. hihi jag var busig och använde snabel-a:et till denna rubrik. Läckert eller hur. :P

Krullade blomblad alá Malin-stylé!

Stansat MajaDesign pappret med Martha Stewarts kantstans Doily Lace, precis som Malin gjort på sitt kort. Ja, det blir så snyggt alltså!

Förutom det röda pappret från MajaDesign så är det Primas specialpapper jag använt. Bakgrunden är ett härligt tyg-aktigt papper med stygn och den ena fotomattan är också ett papper i tyg, så läckert.

Rosett och fjäril - en så läcker kombination.

***

Det var allt från mig idag!
Jag hoppas att ni gillade min tolkning och att du Malin
också gillar min tolkning!

***

Materiallista:
Martha Stewart - Doliy Lace
Blomranka, Retro flower
Primablommor.
Halvpärlor
Thickers
Papper från:
Cardstock
MajaDesign
Prima:
Canvas Screenprint
Det jag använt som bakgrund är tyvärr slut,
men detta är likvärdigt o supersött:
Art stitched - little garden.

***

Önskar er en riktigt God Jul!
//YooRee - Yoli

torsdag 17 december 2009

Kort a la Sophia...

Hejsan, det var ett tag sedan som jag la in något här i bloggen. Jag har varit på semester i Miami...oj va skönt det var med lite sol och värme :)
Men nu har ju äntligen snön kommit, ja trots att jag faktiskt lika gärna hade kunnat hoppa över vintern så är det ju riktigt kul med snön och allt blir så mycket finare såhär års.
Vår DT-mamma har gett oss en utmaning att skapa något utifrån en av våra DT-kompisars stil och min lott föll på att utgå ifrån Sophias alster.
Jag tycker detta var en jättesvår uppgift för det kreativitet som ligger bakom Sophias skapande är näst intill omöjlig att uppnå och därför är det jättesvårt att göra hennes stil rättvis genom det jag har försökt skapa. Självklart har jag valt att göra ett kort ;)

Här är en close up på dom underbart fina blommorna som är nyinkomna i butiken.
Detta har jag använt:
Enfärgat papper: Bazill Bling - Blank Check, Red Carpet
Mönstrat papper: Making Memories - Floral Fabric
Blommor: Minirose - Old Blue, Old Burgundy, Old Rose
Blad: Prima - Mulberry löv - Sage

Glöm nu inte att skicka in era fantastiska alster till Yolis månadstävling.

Kram
Anna

tisdag 15 december 2009

Nu när det äntligen....

...har kommit lite snö (jo jag säger oxå äntligen=) börjar jag förstås längta tillbaka till sommaren. Som ni säkert hört tidigare tillbringade vi halva vår semester i stockholms skärgård - det var underbara veckor som jag gärna tänker tillbaka på och minns med glädje.

Den här bilden är förstås tagen på Tynningö.


Material
Papper: Creative Imaginations - Remember Ledger, Lace KI memories
Dekorationer: Prima rhine stone corner, PRIMA - Spets - Jellie, Prima - Pearls - Creme/Vit/Rosa och Tim Holtz-metall

Jag har försökt hålla LOn enkel för att den ljuvliga bilden ska vara i fokus. Det här var ett litet avbrott i julstressen, julkorten och kylan.

Handarbeta har fått in en massa nya saker bl a blommor, blommor, blommor =) Kika in där och dröm er bort!!

*kram*
Ylwa

söndag 13 december 2009

Vinnare av Malins tävling - Skapa Monokromatiskt

Hej alla scrapvänner!

Vilket otroligt stort deltagarantal och vilka underbara alster!
Samtliga i teamet är överens om att det verkligen var svårt att välja bland alla fantastisk verk!

Vi har en vinnare!

det vinnande bidraget lyser av skaparglädje och fantastisk design!
Det är nästan så jag själv tror den är riktig och vill gärna smaka av den!

Vinnare är....

LINA!! med sin underbara Cupcake / Muffins




STORT GRATTIS LINA!!!
Du har vunnit ett presentkort hos oss!



Maila oss din adress: handarbetascrapbooking@gmail.com


Kram, Fia och teamet!

Ny månadstävling - Stämpelfrossa...

Hej hej!

Nu har jag glädjen att hålla i denna månadstävling. Ska bli riktigt spännande att se vad ni hittar på för kreativa påhitt till denna tävling - som faktiskt är en riktig Stämpelfrossa. Japp månadens tävling går nämligen ut på att ni INTE får ha något MÖNSTERPAPPER alls - utan måste skapa EGET papper med hjälp av stämplar.

Tävling!

Så här är du med och tävlar om ett superläckert kit från Handarbeta - vinnaren utses av teamet.

Du skickar in ett bidrag - kort/layout eller altrat till YooRee.DT@gmail.com senast den 7 januari 24.00 och märker mailet med Handarbetas tävling. Du får enbart använda stämplar och enfärgat papper - inget mönsterpapper alls får finnas med på alstret - men däremot hur mycket dekorationer som du vill.

Lycka till!

***

Jag har självklart gjort ett inspirationsalster åt er med de nya och helt bedårande stämplarna från Crafty Individuals som nu finns i shoppen, tillsammans med härliga stämplar från Prima också.

Här är framsidan på kortet, som egentligen är både kort och "ryttare" till min lilla gåbort-present. Som ni ser är det mycket distressfärg, stämplar och annat roligt som pryder detta kort. Visst går det bra att skippa mönsterpappret - det gäller bara att våga! Grunden för hela kortet är ett beiget cardstock.

Post-card stämpeln kommer från Prima, och är en av årets stora favoriter. Stansat i nederkant med MS-pinchen Doily lace. Så söt tycker jag. På kanterna på blomman har jag duttat med pearlmaker för att få mer effekt, men också för att låta doily lace kanten gå igen på andra saker.

När jag gjorde mitt bakgrundspapper så började jag med att embossa texten i clear och inkade sedan in kanterna med distressfärg. Har använt lite olika tekniker för att få fram de olika effekterna med distressfärg - men ofta handlar det ju mest om att våga exprementera själv där hemma. Prova sig fram är bästa sättet att lära sig på.

Sedan har jag såklart stämplat vanligt också, med lite olika stämplar både från CI och även från Prima. Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet.

Ja, jag nämde ju att framsidan på "kortet" egentligen är en ryttare till min gåbort-present. Här kommer själva presenten. En altrad tändsticksask. Också denna utan mönsterpapper och i samma trevliga tema som det övriga.

Hon är så söt/vacker tjejen på denna stämpeln. Jag bara älskar den och kan garantera att ni kommer att se mer av denna söta tjej här i bloggen!

Dekorationerna går igen på detta alster. Blommorna har jag stansat ut med retrostansen och sedan inkat och stämplat på. Sista touchen är pearlmaker på kanter och i mitten på den lilla blomman. Visst blir det kanonsnyggt.

På baksidan har jag också inkat och stämplat - men i lite mindre skala bara.


Slutligen blev allt såhär läckert. Här har jag lagt asken + några värmeljus, som jag tagit glitterlim och chalkat lite på för att få dem att passa bättre in i temat, och sedan satt fast min stora "ryttare" på. Så snyggt tyckte jag att detta blev - är supernöjd.

Nu ska det bli jättespännande å se vad ni skapar för egengjorda papper och vad ni hittar på för alster med det. Ja, superspännande!

***

Materiallista:

Kraaaaaaaamar
//Yoli

fredag 11 december 2009

Jul och Grattiskort

Halloj i stugan!

Nu går det fort. Julkorten ska snart vara klara och skickade och julklapparna ska inhandlas. Konstigt nog har jag inte känt någon stress i år! Undrar hur det är möjligt? Jag har fortfarande lite julkort kvar att knåpa ihop, men det hinner jag. I år började jag ovanligt tidigt med kortmakeriet. Ungefär i oktober gjorde jag det första. Och nu sammanlagt har det blivit 5o st(!) varav 30 var till min mamma och en vän. Det blir en mindre välsingnelse när man får göra något annat än just julkort för tillfället ;P

Först ut är ett julkort...naturligtvis ;P


Jag har målat motivet med distresser
Papperet är från Maja Designs julkollektion
Brun cardstock
Brads
Organzaband
Gardenia
Guldembossing
Chalk
Grenpunch

Som ni kanske märkt vid det här laget så är Maja Design mina favoriter!...och att använda band ;P

Sen kommer räddningen från julkortsvansinnet! Ett grattiskort =)


Motivet är målat med distresser
Papper från Maja design - julpapper, Kaffe på trappan
Vit cardstock
Primas alfabet Pearls and Chrystals
Gardenia
Löv
Organzaband
Spets
halvpärlor
Martha Stewart punch "Doily Lace"
Spellbinders
Chalk
3D kuddar

Kika in i shoppen på alla härliga nyheter!! det är fullproppat med en massa godis!!!

Ha en riktigt härlig helg!!!

Och från mej, En riktigt GOD JUL!

Kram
Malin

onsdag 9 december 2009

~~ Lite julstämning ~~

Hur gör du för att liva upp i detta absolut grå-trista disiga rugg-väder?
Känner du någon julstämning alls? Eller är du som jag, sån som gärna ser att det blir några minusgrader kallt och ett par centimeter snö på backen?

Själv har jag haft liite svårt att få upp någon riktig julstämning. Julmusik, pepparkakor och clementiner till trots... julstämningen håller sig borta.

Eller gjorde.... tills idag!

Då passade jag på att dekorera vår lilla ute-gran med några söta kulor av papper. De kändes så näpna där de hängde. Att de sen inte kan hänga där ute spelade inte så stor roll.
Men just där och då, spred sig den här ljuva känslan av förväntan inför jul!

Men nu skall jag inte babbla mer utan låta er själva få njuta av en av julgranskulorna.



De här kulorna är super-enkla att göra och det går fort!
En snabb liten genomgång kan jag bjuda på....
Skär till 12 remsor i storleken 1,5 x 10 cm. (Välj gärna dubbelsidigt mönstrat. Det ger en fin effekt. ) Jag har använt Papirdesign´s Julevangeliet och Änglar.
Chalka kanterna om du vill. Gör sen ett litet hål med nål, ca 1 cm in från båda kortändarna.
Klipp till en bit metalltråd, ca 25-30 cm långt.
Lägg remsorna så att den sidan som skall vara utåt ligger "face down" på bordet. Trä på pappersremsorna på tråden. Börja underifrån.
När alla remsorna är på skall du göra detsamma en gång till fast i det övre hålet.
Börja med den nedersta remsan och jobba dig uppåt. På så vis hamnar de omlott och går att forma till en kula.
Gör en ögla till upphängning. Dekorera eventuellt med en pärla.
Spänn sen tråden nerifrån. Du kan nu påverka hur långsmal eller rund din kula skall vara.
Dekorera undertill med några pärlor eller en fin charm.
Voila! Du har nu en unik och alldeles egen julgranskula att hänga i granen.
Tidsåtgång....ca 10-15 minuter beroende på hur mycket man väljer att dekorera ; )
Prova gärna. Det är ett toppensätt att få användning för alla spillbitar som blivit över efter julkortstillverkningen....
~~ KRAM! Från Sophia... ~~
...som nu nynnar på julsånger... ; )

måndag 7 december 2009

Mitt paradis

Jag ääääälskar att vara i Handarbetas fysiska butik!! Det är verkligen tur att jag bor nära för jag vill vara där ofta! Tänk att få gå runt bland alla varor å klappa å känna på dem... Hi hi. (Ok, det har väl hänt att jag köpt lite för mycket saker ngn gång men... Man kan ju liksom inte låta bli!) Jag t.o.m. älskar att inventera! Fia tycker nog att jag e lite knäpp, men jag gör det med glädje! Sist jag var hos henne bad jag henne ta ett kort på mig i butiken å det gjorde jag sedan en layout av: Här sitter jag på golvet med massa skojsigheter runt mig! Det är ju såklart skoj att handla på nätet åxå, men jag tycker ändå att det är en helt annan sak när man får känna på produkterna å även pröva dem lite! Se till att komma förbi nu innan julen då det är extra öppet!Den stora blomman är från Prima å likaså spetsen, under blomman har jag satt fast lite rooosa pärlfloss.

Jag måste även berätta hur pappersvalet gick till den här gången... Det var min kära DT-kollega å jag som var i butiken samtidigt å så bad jag henne välja papper åt mig. Hon blundade å pekade på lite papper på måfå å så här blev resultatet! Jag gillar utmaningar å dessa rosa papper hade jag nog inte valt själv! ;-) Tack för hjälpen Anna!

*******

Material:

Melissa Frances - Paige

MME - Beautiful morning (baksida)

Prima blommor

Prima spets

***

Ha en fantastisk vecka! Själv ska jag slipa lite på de sista julklapparna - min BIA har fått jobba lite! :-) Å sist men inte minst, glöm inte tävlingen! Det är fortfarande ett par dagar kvar!

Kram

lördag 5 december 2009

Så juligt är det......

....nog inte va? Eller kanske lite? Bedöm själva :). Det ÄR julpapper jag använt. En korg är alltid bra att ha. Varöfr inte stoppa lite hemmagjorda kolor i eller som jag, ha sina näsdukar i? Fröpåsar är en uppskattad present. Alternativen för användandet är otroligt många.

Pappren är så otroligt vackra så jag tycker det är synd att dekorera dom för mycket. Har ni tid över så prova att vika en korg. Det är faktiskt enkelt, har man vikit en så kan man sedan vika hur många som helst =).


Materiallistan kommer här:
Kortet
Papper Websters pages - Snow Tips
Blommor Prima - Camelot roses - diego
Satinband finns endast i fysiska butiken
Till de röda bären har jag använt glossy accent
Korgen
Papper websters pages - Seasons of white
Blommor Prima - camelot roses - Victoria
Band finns i fysiska butiken
Ni missar väl inte vår härliga tävling?
Den hittar ni HÄR.
O sist men inte minst så kommer jag ju inte synas här i bloggen INNAN jul o nyår så jag vill passa på att önska er alla
GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR
~Många kramar från Camilla~