lördag 16 januari 2010

Rama in med Stämplar o Spetsar...

Hej Hej!

Tänk vilken härlig vinter vi har nu! Inte för att jag gillar snö speciellt mycket, men det blir ljusare, solen lyser och jag blir återigen piggelin. Ja, så härligt med lite extra energi som också reulterar i att jag skapar extra mycket. För mig är våren den årstid då jag skapar som allra mest.

I dag tänkte jag visa er två olika Layouter men med ganska lika upplägg och tankesätt. Jag har använt mycket stämplar och spetsar för att rama in och fånga motivet...

Här på första layouten så har jag ramat in med en underbar spets från Prima. Skissade först upp på ett ungefär hur den skulle sitta för att sedan ha en mall att utgå från när jag stämplade. Jag ville att det stämplade mestadels skulle befinna sig inuti cirkeln och då var det enklaste viset att göra det på. :P

Blommor i massor, Primas rosor, minirosor och den vita är en söt Gardenia. hihi för blommor kan det väl aldrig bli för mycket av.

Stämplat i olika omgångar och med olika nyanser och färger med stämplar från Primas mycket användbara clearstamps-kit och krackelerings stämpeln kommer från Carfty Individuals.

Här ser ni bättre hur det stämplade mestadels håller sig innanför cirkeln. Visst blir det läckert! Även dekorationerna får följa formen för att förstärka det.

Utanpå lade jag titeln som är i de rosa lite tygaktiga thickers bokstäverna från American Craft.

Ni känner säkert igen Primas specialpapper från förra inlägget jag gjorde. Ja, då skapade jag med det också. Här har jag rivit det på mitten, klippt ur hjärtan och turkosa bladswirls - fäst dem med 3d-kuddar för mer djup och effekt.

Stora rosa skimmrande bradz och en härlig crystal-swirl som tyvärr är slut, men som jag äälskar!

***

Nästa Layout går i samma stil men är lite murrigare och inte så skir som den innan!

Här får min mycket vackra syster stå som modell. Ja, denna är till ett album jag börjat göra till henne. Hon ligger mig så nära hjärtat att hennes album är det jag väntat med allra längst för att skapa. Nu känner jag mig redo och det är skönt.

Här har jag också ramat in fotot med hjälp av spets, men istället för en cirkel skapat ett hjärta. jag tycker verkligen att ni ska prova detta, det blir ju sååå läckert.

Jag kände att jag ville busa till LO:n lite och gjorde därför en lite böjd form på fotomattorna. Det blir livfullt när man gör det.
Klippte ut rosorna från baksidan på det prickiga pappret. Fler underbara blommor från prima, och blingstenar. Mums...
Det är skoj att använda lite oväntade material på en sida också. Denna romantiska sida kanske man inte direkt förväntar sig att hitta något plastigt på, men jag tyckte att dessa blåa plast-thickers passade fint. Tillsammans med svarta cancas-alfabetet också det från Prima, så blev det jättefint.
Stämplat läcker swirl från Primas senare kollektion av clearstamps. Superläcker och mycket användbar, den kommer att gå varm här hemma hos mig! Stansat ut små blommor och satt en liten blingsten i mitten. Diskret men dekorativt. Ibland är det, det lilla som gör det!

Längst uppe i hörnet lät jag lite av det helt bedårande prickiga pappret komma åter, samt en av de supersöta rosenknopparna... Ni har väl spanat in dem hoppas jag. Känner på mig att de kommer att ryka fort som bara den. Underbara nyanser också!

***

Det var allt från mig idag!
Hoppas jag lyckats inspirera er till att både stämpla mer
och att skapa med spets på lite nya sätt.

***

Materiallista:
Papper: Prima - Little garden.
Making Memories - Floral Fabric, Floral Findings.
Stämplar: Carfty individuals - krackelering,
Primas kit, Prima swirl.
Blommor: Rosenknoppar, minirosor,
gardenior, prima camelot roses.
Spetsar: Prima - Cynthia, Skyribbon.
Alfabet: Thickers blå, Thickers rosa, Prima.
Bradz, Bling, Charms, Svart penna,
Fluid chalk - charcoal, chestnut roan.
Distressfärg, Stans - retroflower.

***

Kraaaaaaaaamar
//YooRee

7 kommentarer:

Veronica sa...

Åh Yoli!
Så vackert! Du skapar som en ängel tycker jag.

Malin/Majamelon sa...

GAAAAH!!! Så vackra!!! Du och dina snygga detaljer *avundsjuk*...en lektion i detaljering(?) kräver jag iallafall i mars ;P

Kram!

Carola sa...

Whiii!! Otroligt fina layouter!

Bettan sa...

Så otroligt vackra alster du har skapat vännen!

Pysselfröken sa...

Helt underbara!

Ylwa sa...

Två helt fantastiska LO!! Jag gillar den första för sin skira känsla och sprödhet, men jag bara älskar den andra - helt underbar papperblandning!!
*kram*
Ylwa

Cath. sa...

Grymt vackra! Båda två! Du är fantastiskt duktig!