lördag 6 juni 2009

En liten handväska

Hejsan!
För några dagar sedan var jag på ett trevligt loppis och kom hem med en söt handväska i "tantstil". Nu när mina år alltmer börjar bli tantår, så kan en sådan passa. Att dess färg var trist gjorde att pysselfingrarna började att klia! Här ser ni det färdiga resultatet:
Så här såg väskan ut från början. Ganska trist färg eller hur?

Jag målade hela väskan med Emerald metallic akrylfärg. Jag hade först sandpapprat ytan litet för att färgen skulle få fäste. Färgen är en sk. glaze, en laserande färg, som låter bakgrundsfärgen anas inunder och skapar lager.
Fia hade gett mig i uppdrag att testa Grungepapper. Jag tänkte att det är en hållbar produkt som passar att använda till saker som kommer att slitas och slängas - som min väska. Jag dekorerade den med egna stämplar . Några av dem kommer snart att finnas i Handarbetas butik ! Här nedan ser ni en njutningsfullt flygande drake... Den är urklippt ,"målad" med chalk inks och täckt med genomskinligt embossingpulver.


Jag använde samma teknik med andra stämplar; stämplade med StazOn i svart, klippte ut, färgade med chalk inks och akvarellpennor. Några körde jag genom en Cuttlebugs embossingfolder, swirls. Det funkar jättebra! Embossingpulver i Clear skyddar och ger extra djup i färgerna. Sedan satte jag ihop dem till en tag som hänger på väskan.

Fram och baksida av tagen.

Även sidorna dekorerades med stämplar med StazOn i grönt. Handtaget pryddes med en utstansad bård från Cuttlebug, som målades med Perfect Pearls i guld som täcktes med klart embossingpulver. Trots detta är Grungepapperet så smidigt att det inte känns stelt på det mjuka handtaget.

Närbild av handtaget.


Ja, det var det lilla bidraget från mig. Skaffa det roliga Grungepapperet - det kan användas till så mycket!Och att leka med dies och embossing från Cuttlebug är verkligen kittlande för fantasin!
Ha det gott i skapandet!
Suss/Pappersdraken

Material från Handarbeta:
Grungepapper
Chalk inks
Embossingpulver
Cuttlebugs stansar och embossingfolder
Drakstämplar
Akrylfärg Emerald metallic
Eget: Stämplar Pappersdraken, Perfect pearls
7 kommentarer:

Ylwa sa...

Men hallå Suss!! Ingen kan som du - det här är nog det läckraste jag sett. Jag blir alltid superinspirerad av dig och du får det att se så lätt ut.
*kram*
//Y

~ Sophia ~ sa...

Den här väskan är bara så långt ifrån "tant" som man kan komma!
Superläcker!!

Lena50 sa...

Men villken fantasi och skaparlust du måste ha...hur läcker var inte denna då...jössus säger jag bara, helt unik, kul, gullig, ja det är ett mästerverk.
Den måste ju bli din ständigt följeslagare :)
Kram Lena

Maiden sa...

Jag är mållös... Helt otroligt!! Wow liksom!!!

BellaMio sa...

Du är såååå himla duktig! Väskan är så läcker och verkligen unik i sitt slag.

Och jag som sett den i verkligheten kan bara intyga att den faktiskt är ännu läckrare i real life :)

Kram på dig!

Pappersdraken sa...

Oh! Tusen tack för de fina orden. Nu rodnar jag igen ...

Ulrika sa...

Underbart Suss!!! Du är en konstnär!! Puss från mig!