söndag 21 juni 2009

"Får jag lämna några blommor...

... några blommor i din vård?"
Jag tyckte att blommor ( och citatet från en av Nils Ferlins dikter ) skulle passa i midsommartider. Så här bjuder vi på en hel bukett med tillhörande kort!

Jag är mycket förtjust i Cuttlebugs dies och embossingfoldrar. De till synes enkla formerna kan kombineras till alla möjliga lustiga och knåpiga skapelser. Det enda extra som behövs är förstås papper och lim.
Blommorna kan fungera som stöd i blomkrukor, som en gåbortsbukett eller som ensamma blommor i en kruka när den ordinarie krukväxten dött ( som ofta händer undertecknad...) Dock kan de, om de står i stark sol, blekas med tiden, men det bidrar ju till en fin "vintage" effekt. Här nedan följer några närbilder på de olika blommorna. De dies jag har använt mig av heter Build-a-flower
De embossingfoldrar som jag använt till de små blomformerna heter Allegro , Birds and swirls och Flowers. De embossade mönsten framhävs med chalk inks i olika färger. Blommorna har limmats fast på vanliga grillpinnar av bambu. De papper jag använt är Bazzil Bling från shopen samt de mönstrade papperen: K&Company, Madeline - Aged floral , K&Company, Madeline - Mini scalloped roses
, K&Company, Madeline - Wild roses, Que Sera Sera - Floral Collage, Que Sera Sera - In bloom,
Bo Bunny "A gift of love" och Iron Orchid designs " Chintzy".
Efter att jag stansat ut blombladen blev det mycket spill över. Istället för att slänga det gjorde jag kortaccenter med dem. På det ena kortet använde jag små spillbitar, monterade dem på en bred dubbelhäftande tejp ( vanlig mattejp som finns i byggvaruhus), sedan hällde jag på klart embossingpulver i några omgångar. Resultatet är en glasliknande mosaik !
På det andra kortet använde jag den negativa formen efter att ha stansat ut en av Flower diesen. Den fästes på samma breda tejp. Två av "hålen" fylldes med blommor stansade i anra papper och de andra två av embossingpulver. Var försiktig när ni värmer- om man kommer för nära med värmepistolen så kan tejpen smälta !


Jaha, det var mina midsommarövningar det. Ha det nu så kul med skapandet!
Hälsar Suss/Pappersdraken
6 kommentarer:

Ylwa sa...

Härliga buketter Suss!! Jag har sett dig göra dem live - och det blir så läckert!!
*kram*
//Ylwa

Puman78 sa...

Super härliga blommor :)

BellaMio sa...

Oj, shit!!! Herre gud så snyggt! Du är verkligen duktig och påhittig!!!

Du är en sann inspirationskälla :)

Kram!

Pappersdraken sa...

Tackar säger en rodnande Pappersdrake !

~ Sophia ~ sa...

Mmmmm...kan ju bara hålla med de andra.
Dina blommor är såå härliga!
KRAM!

Happy Anna sa...

Suss, dina blommor är helt fantastika, superläckra. Det verkar inte finnas gränser för din kreativitet. Verkligen inspirerande :)
Kram