torsdag 3 december 2009

~~ Presentaskar med godis.....~~

...är väl alltid uppskattat att få... och ge!
Den här månaden kan ju komma att bjuda på ett flertal glöggfester, adventsfika och annat jul-mys. = ) Då kan det vara bra att ha något litet att lämna till värden/värdinnan....eller kanske till deras barn!

En liten present-ask, i form av en tetra ,både ser exklusivt och avancerat ut och är super-enkelt att slänga ihop innan man skall iväg.
Dessutom är det roligt att kunna "skräddarsy" asken till mottagaren. Man kan även vara lite generös och göra en hel korg full av söta askar. Allt som behövs är en bit papper i valfri storlek. ( Rekommenderar dock att inte använda mindre än 15x15. Askarna blir så små annars att det är svårt att få plats med något i dem. )

Du behöver dubbelhäftande tejp, någonting att biga på/med ( ex Fiskars skärmaskin) eller linjal, falsben och skärmatta.

Sen behöver du givetvis material till att dekorera med. Men det är ju den roliga och lätta biten, haha ; )

* Börja med att skära till ditt papper. Det spelar ingen roll om det är helt kvadratiskt. 15x15 cm eller 17x20 funkar lika bra... ; )
* Fäst dubbelhäftande tejp på ena långsidan samt båda kortsidorna .Tejpa ihop långsidorna så att det får formen av en rulle.

* Kläm ihop ena kortsidan.
* Biga ett par ,tre, skåror längs kanten. Använd spåret på skärmaskinen till hjälp. Biga med ett falsben eller kanske en virknål.


* Fyll asken med din gåva. Lite gott julgodis brukar alltid vara uppskattat... ; )
* Vrid nu asken ett kvarts varv och kläm ihop och biga som tidigare.
* Nu är det bara det roliga kvar... Dekorera!
Här har Handarbeta massor av skoj att erbjuda i butiken. Kolla t ex in dessa underbara blommor.... eller dessa stämplar...ihop med embossingpulver....eller dessa bedårande vintage-bilder!
Kort sagt...gör ett besök i butiken och låt dig inspireras!


Ett litet tips jag kan dela med mig är, att använda Stickles för att få en lätt frostig känsla på ex blommor och blad. Färgerna Frosted Lace och även Diamond brukar funka bra.Har du missat hur användbara dessa Gardenior är? De är heeelt underbara till både LO´s , kort och alter. Böj upp bladen litegrann och chalka lätt utifrån och in. Eller spraya dem med glimmermist. Eller dutta lite stickles på bladen...
Beroende på hur du jobbar med dem så får du fram olika "stämning" på blommorna. Det är det som är så toppen med dessa blommor. De kan både vara stilrent vackra och slitet shabby eller vintage!
Material jag använt:
* Inkido´s " blå prick" ( tyvärr slut i butiken , men det finns flera andra fina papper ifrån Inkido till kanon-pris i REA-kategorien )
Övrig material såsom blad, bär och vintage-bild är privat.
Men, som sagt var... spring in i shoppen nu och låt dig förföras av alla läckerheter!
Vi ses igen nästa vecka!
~~ KRAM! Sophia ~~

6 kommentarer:

Caroline sa...

Jättesöta! & om man som jag sitter på ett clas ohlson-fynd, en wellpappmaskin så kan man köra ändarna några varv därigenom istället för att biga =)

Malin/Majamelon sa...

Så söta! Jag måste oxå pröva!!! =D

KRam!

Maiden sa...

Wow, superduper fina! Måste provas! Tack! :-)
Kram

Carola sa...

Verkligen jättesöta! Nu ska jag snart komma till skotta och vika :)

Ylwa sa...

Små smart och så snygga grejer =)
*kram*
Ylwa

Yoli Design sa...

Viiiiiiiilka snygga!! Åhh dom är ju sötare än godis juh!! mums... VILL HA!! *skrattar*

Kraaaaaaaaam