onsdag 16 september 2009

~~ en liten skämt-bok ~~

Härom veckan kom min äldsta son och berättade att han skulle ha med sig roliga historier till skolan. Han var lite brydd över det. Han ville inte ta med sig hela sin skämtbok till skolan, rädd som han var för att den skulle komma bort..

Han kom då på att han kunde kopiera några sidor och ta med sig. Smart!
Men... han gillade sen inte hur sladdrigt det var med lös-papper ; ) Vad skall man säga om det, va? Både ha och äta kakan, haha ; )

Då kom jag på idén att göra en skämtbok med hjälp av BIA´n. Har hållit sidorna väldigt enkla. Man får komma ihåg att det är en bok som skall tåla att åka med i skolväskan och handskas av ett flertal barn.
Litegrann med detta i tankarna, så valde jag att göra sidorna extra stadiga . Jag har limmat ihop två cardstock med strukturen utåt.

Sen lade jag upp sidorna som jag ville ha uppslagen, klippte eller rev mönsterpappret, chalkade kanterna innan jag limmade dit dem.
Texten är utskriven på vanligt skrivarpapper, men det duger gott till sådana här små projekt. Det finns ju inget krav på syra och lignin-fritt, då jag inte använt foton = )

Bilderna har jag färglagt med Promarkers i olika färger. Men det gäller att vara lätt på handen ... pappret suger väldigt lätt åt sig av färgen och blöder lätt utanför om man inte ser upp.
Men det är ju inga problem , eller hur!

Valde Bazzill bling-cardstock till stommen. Dels för att Isak gillar allt som glittrar och glimmar, dels för att få en lite "lyxigare" känsla över boken. Dekorationerna är ju väldigt sparsamma annars...
Jag har genomgående jobbat med papper ur Basic Grey´s serie "Lime Rickey". Papper som är väldigt färgstarka och kanske inte så , vad skall man säga, "diskreta" i mönstret.
Men bli inte avskrämda av dem. Se möjligheterna istället. Man måste inte använda ett helt ark på en lo.... heeeelt ok att riva, klippa, stansa ut i dem!
Och i mindra bitar är de faktiskt riktigt läckra!


Det här är en bok fylld med små roliga historier. Kanske du hellre fyller din bok med recept?...eller adresser? ... eller vännernas telefonnummer?
...eller samlar fina skisser ? ... eller kanske det blir en bok om olika tekniker du vill prova?... eller en liten samlingsbok med fina tutorials?
Ja, uppslagen är oändliga. Det är bara din fantasi som sätter begränsningarna.
Material:
  1. Bazzill bling ( Svart, lime-grön, mörk-blå och orange )
  2. Basic Grey "Lime rickey" ( Catawba Flip, Liquid Candy, Shirley Temple och Banana Frost )
  3. Fluid chalk ( chestnut roan)
  4. Promarkers i olika färger
  5. BIA- wire

Verktyg: Bind-It-All

Hoppas att jag lyckats få igång lite skapar-funderingar hos er nu. Det vore kul att få se det ni skapar. Lämna gärna en liten kommentar med länk till din blogg, så kommer jag och hälsar på!

Till sist vill jag bara skvallra lite om vad som kommit in i shoppen nu...

Är du, liksom jag, galen i blommor och bling? Då bara måste du kika på vilka fina saker som kommit hem ifrån Prima! Spring in i shoppen nu innan jag hinner före... ; )

Ha det bäst nu!

~~ KRAM! Sophia ~~

4 kommentarer:

Malin sa...

Oj så snygg! Hur ska han väga ta med den till skolan då!? ;P

Kram

Maiden sa...

Vilken kanonidé, han måste blivit jätteglad!! Då e man tvungen att köpa en bia nu då åxå...?

La Vikinga sa...

Men vikken snygg!!!

Gillar ju BG papper så den här minin var helt i min smak!!

La Vikinga

Happy Anna sa...

Vilken fantastisk idé och supersnygg!! Killen måste varit super stolt att få ta med den till skolan :)
Kram