fredag 4 september 2009

Tips & Trix

Hallåj!
I väntan på att vårt senaste tillskott till vårt härliga, galna Design Team kommer igång så tänkte jag bjuda på lite teknik-tips å trix idag! Men i fortsättningen så kommer ni att få följa Maja Melon här varannan fredag - passa på att kika in i hennes blogg så länge!
Och återigen; varmt välkommen Malin! :-)
.
Jag har lekt hej-friskt här hemma! Jag fick en lite annorlunda bok i julklapp med en del spännande idéer och äntligen har jag fått tummen ur å provat! Det första jag gjorde var att göra egna mönster på papper med hjälp av raklödder! Jepp, raklödder!! :-) Jag tog ett bakplåtspapper å så öste jag ut en riklig mängd raklödder, därefter droppade jag i tre olika nyanser av gröna alcoinks. Sedan tog jag en blompinne å rörde runt lite lagom och sedan lade jag på ett vitt pappersark, tryckte till ordentligt så att det kom skum/färg över hela pappret. (Jag tog de där papprena som brukar medfölja när man köper album!) Sedan är det bara till att skrapa bort allt skum å vips har man ett eget deisgnat papper!!
.
Teknik 2 jag använt till korten jag sedan gjorde är embossing - men inte vilken embossing som helst utan jag embossade en ölburk! Jag klippte itu en väl rengjord ölburk å sen lade jag en bit i en cuttlebug embossingfolder och vevade på - kanonfint resultat!! Antingen kan man ha dem som de är eller så målar man - jag gjorde det sistnämnda å använde då alcoinks igen!
.
Så här blev det två första korten:.

Till nästa kort utvecklade jag tekniken lite och lade på ett lager Utee (kraftigare embossingpulver typ) och värmde med embossingpistolen. Visst ser det läckert ut, nästan som daggdroppar på blommorna:

Här är alla fyra färdiga kort som jag gjorde, det blev totalt 4 ark (12x12) mönsterpapper så jag har å leka med ett tag till! Sen är det ju bara att dekorera korten på valfritt sätt, jag har använt mig av band, ros, pins, pearlmakers, bling och spets. Alfabetet är min favorit just nu; Sobbery Kiss!

Hoppas att ni blev sugna på att prova själva , det var verkligen jätteroligt - och enkelt! Att det sen luktar man i hela huset av allt raklödder jag kladdat runt med är ju bara en bonus! ;-)

Material:
Alcoinks - Pesto - Lettuce - Butterschotch
Övrigt material är lite band, spets och naturligtvis chalks!! :-)
Ha en trevlig helg - glöm inte att kika in på söndag då YooRee avslöjar vem som vann skiss-utmaningen med Solnedgångstema!!! Det är inte försent att vara med än - ni har t.om. den 5/9 på er!
Massa kramar från Maiden

8 kommentarer:

Lillnettan sa...

Döläckert! Precis i min stil...både raklöddret och embossad ölburk. Måste hälla i maken lite öl (själv äter jag GI och ska inte dricka sånt) så att jag kan testa. :P Tack för tipsen!

zαnуα ♥ sa...

wow, vad fräcka kort!! Detta måste jag testa, tack för inspirationen! :D

Malin sa...

Så häftigt och snyggt!! Måste definitivt prövas!! =D Antar att det inte fungerar med såndär rakgel haha :P

Happy Anna sa...

Wow, va läckert det blev att embossa en ölburk. Jättefina kort!
Kram

~ Sophia ~ sa...

AHA !!!
Nu vet jag precis vad jag skall leka med i helgen...måste bli lite törstig först bara.. ; )
Såå läckert!

Tack för inspirationen, vännen!
KRAM!

Cath. sa...

Men så häftigt! Ahaaa, då vet jag varför jag ska köpa alkoinks då... hade tänkt försöka stå emot men.... ;D
Så snygga kort du har gjort, är alldeles betagen!!!
KRAM!

Mill@n sa...

Rusar genast till återvinning på jakt efter aluminiumburk -knasig man är!! Återkommer! TACK!

BellaMio sa...

Du är ju bara sååå fräck du!!!! Gillar verkligen ditt sätt att testa nya saker :)

Korten blev döläckra och jag kommer helt klart testa att embossa någon tomburk endera dagen, hihi!

Kram Kram